bakke
Logo

Like utenfor Sandvika sentrum utvikler vi Kalkbyen, fra historisk kalkmølle til en fremtidsrettet bydel. Området vil bestå av ca 1 000 boliger og 10.000 kvm. næringsareal.

Kalkbyen ligger vestvendt og solrikt og vil bestå av varierte leiligheter og townhouse i ulike størrelser. Her vil du finne miljøsmarte og innovative løsninger som sikrer livskvalitet  i alle livets faser.

Området er per desember 2022 under regulering og vil vil legge ut ny informasjon når vi har kommet lenger med utviklingen. Ønsker du å bli holdt oppdatert? Meld interesse så sørger vi for at du får tilsendt informasjon så snart vi har noe å fortelle.
 

Velkommen til Kalkbyen

Rommene mellom husene blir i hovedsak bilfrie og vil inneholde parker, lekeplasser og områder tilrettelagt for aktivitet som selvdyrking, trening, fisking, vandringer osv. Området vil også inneholde flerbrukshall og to barnehager.

Fra Kalkbyen er det kort vei til skoler, et rikt idrettstilbud, Vestmarka og Sandvika sentrum. 

Fra steinbrudd til et levende boligområde

Franzefoss startet sin virksomhet med en kalkmølle ved Sandvikselven i 1919. Fra det gamle steinbruddet og gruvene er det i løpet av årene tatt ut 3,7 millioner kubikk med kalkstein. Nå erstattes støy, støv, anleggstrafikk og byggearbeider med en ny levende bydel.

Utbyggingen transformerer industriområder som i dag fremstår som lite attraktive, til hyggelige boligområder. Den vil gi området i seg selv og områdene rundt et skikkelig løft når prosjektet står ferdig.

Nye muligheter på historisk grunn.

Et viktig fokus er å ta vare på den 100 år lange historien til stedet. Området har en rik historie med mange viktige og spennende kulturminner som kalkgruvene, Kalkmølla samt Sandvikselva som en viktig fiskeelv. Denne historien, kulturen og identiteten skal det bygges videre på, slik at det skapes nytt liv for fremtidige generasjoner på historisk grunn.

Den gamle kalkmøllen er i dag gjort om til et godt besøkt kultur- og konsertlokale. Man kan ta skiene på nakken og tusle bort til Kikerudbakken eller legge ut på en lengre tur til fots eller på langrenn i Vestmarka. Sommerstid er ikke veien lang til bading på Kadettangen. 

Sandvika ligger et steinkast unna, med alle sine shopping- og kulturelle muligheter. På Sandvika Storsenter finner man alt man trenger til hverdag og fest. Og i Sandvika sentrum kan man kose seg på flere av byens små butikker, restauranter og barer.

Noe for alle, alltid.

Omgitt av natur byr Kalkbyen på flotte tur- og sykkelmuligheter. Med kort vei til Sandvika, idrettsparken på Rud, Kirkerudbakken og marka er Kalkbyen perfekt plassert for utflukter i hverdagen. 

Med buss i umiddelbar nærhet og avstand til Kolsåsbanen er veien rask til Oslo og Sandvika.  Enkel  ankomst til både E6 og E18 gjør det også enkelt å dra på lengre utflukter om du ønsker det.  Med andre ord, er det kort vei til alt.

Alt etter ønske
Kalkbyen vil levere på det du forventer av en moderne bydel. Med aktiviteter i fotgjengerfart, fra kaffelattelivet eller dyrking av grønnsaker på fellesområder til et aktivt utendørsliv, eller i flerbrukshallen er det noe for alle til enhver tid. 

En bydel med sjel, ikke et boligprosjekt.
Gode bydeler kjennetegnes  fysisk av variasjon i uttrykk, rom, møteplasser og tilbud. Utenfor bydelens grenser vandre blikket fritt fra Kolsåstoppen til Kirkerudbakken helt over til Sandvika og Oslofjorden på den andre siden. Her er det plass til å puste. Bebyggelsene byr på variasjon i arkitektur, høyder og volum med særpreg i hvert kvartal. Nabolagets felles identitet, inspirert av områdets lange historie og fremtidig bruk av kulturelle innslag i gruvene vil dette bidra til å gi beboere stolthet, tilhørighet og en sterk felleskapsfølelse

Følelsen av å høre til 

Livet er enklere når man har folk rundt seg. Gjennom naturlige møtesteder og smarte digitale løsninger tilrettelegger Kalkbyen for at det skal være lettere å slå en prat over «hekken», bli kjent med naboene, finne andre med like interesser og bygge et godt sosialt bomiljø. 

Da blir det lettere for deg som beboer å kunne dele på hverdagsutfordringer, som f.eks. henting i barnehagen, låne verktøy eller finne på familieaktiviteter.

Bakkekontakt

Vi tror på at du trives bedre når du blir kjent med nabolaget ditt! Derfor «bakker vi opp» med et sosialt trivselsverktøy slik at naboer enklere kan møtes, dele og lære av hverandre. For oss er det viktig å legge til rette for god trivsel og livskvalitet. 

I samarbeid med Heime har vi skapt et trivselskonsept som bidrar til gode bomiljøer med samhold, trivsel og tilhørighet blant beboerne.

Meld interesse for prosjektet
 

Utforsk flere boliger fra oss