bakke

Bakke kjøper stort i eget nærområde.

Totalt er prosjektet på 350 – 400 boliger og skal utvikles over flere år. Tomten ligger sentralt i sentrum, på et av Aurskog sentrums mest solrike punkt – rolig og grønt, med enkel tilgang til alt av handel og servicefasiliteter.

Her skal Bakke utvikle både leiligheter og småhus. Først ut er leilighetene som skal utvikles med tanke på livskvalitet. Første trinn vil bestå av ca 60 leiligheter med livsløpsstandard, i ulike størrelser og kommer for salg i løpet av et år om alt går etter planen. Småhusene utvikles og produseres lokalt i egen fabrikk på Aursmoen og vil vært et spennende og godt tilskudd til barnefamilier i området. 

Leilighetene vil utformes slik at de oppleves som praktiske, lyse og trivelige. Alle får private, gode uteplasser, enten med markterrasser eller med balkong. Felles for disse er at de skal ha gode solforhold og god plass for møblering. Det blir innendørs parkering i kjelleren og enkel adkomst med heis. Det vil også opparbeides felles uteområder i gårdsrom og på takterrasser.

Gode møteplasser, tilpasset et aktivt og sosialt liv

Prosjektets foreløpige arbeidsnavn er Sentrumshagen. Det mener vi beskriver kvalitetene i prosjektet godt. Vi planlegger for flotte hagerom mellom byggene med trivelige sitteområder, trær og busker, drivhus og kanskje en hobbybod.

«Mange er glade i å dyrke grønnsaker og planter. Målet er å få plass til et hyggelig drivhus som deles av beboerne gir muligheter for dette gjennom hele året og vil være et naturlig sted å samles for en hyggelig prat. Er du mere glad i å fikse og ordne kan kanskje en godt utstyrt liten hobbybod hjelp med å holde ferdighetene ved like. Og kanskje kan du også utvikle noen nye i møte med andre beboere? Målet er å utvikle et boligprosjekt som skal ha til hensikt å bidra til å kunne leve et mer sosialt liv – om man ønsker. Vi håper å få til disse mulighetene – noe som ikke er så vanlig i leilighetsprosjekter – ennå. Selve vedlikeholdet vil tas vare på av en egen vaktmesterløsning slik at du får en enklere hverdag» forteller Morthen Bakke om visjonene for prosjektet.

«Vi tenker også på hvordan det skal bli på innsiden og vil legge til rette for hyggelige møteplasser/fellesarealer også innendørs. Selve innholdet er ikke landet, men vi ser for oss områder som gir rom for sosiale lag enten det er jubileer, merkedager eller mere daglige gjøremål som en hyggelig plass å lese avisen og diskutere dagens overskrifter. Fra fellesområdene vil det bli direkte tilgang til den felles hagen som ligger mellom byggene» forteller han videre.

Alle leilighetene vil bli gjennomgående. Det sikrer mye lys gjennom hele dagen. De får privat bod, parkering i innendørs garasjeanlegg og heis til leilighetsplan. Det vil bli tilrettelagt for el-ladeplasser for bil, sykkel og rullestol. Beliggenheten gjør at det blir enkel adkomst til butikker og servicetilbud som lege, fysioterapeut, apotek og frisør på senteret som ligger få skritt fra boligene. I tillegg kommer en ny butikk i kjelleren, lett tilgjengelig, men ikke i veien for beboerne.

Smarthus og velferdsteknologi

Som en naturlig del av å utvikle et moderne boligprosjekt ønsker vi å tilrettelegge for smarthusteknologi. Det innebærer eksempelvis styring av lys, varme og adgang til boligen, men vi ser også på nye bruksområder som gjør det enkelt og trygt å bo hjemme lengst mulig. Vi vet av erfaring at mange godt voksne velger leilighet som sin neste bolig. Det finnes i dag gode løsninger som baserer seg på denne teknologien og som gir økt trygghet til både beboer og nærmeste familie uten at det gir en følelse av å bli overvåket eller medfører store kostnader for boligeieren. Det mener vi handler om livskvalitet og er noe vi vil se nærmere på i utviklingen av Sentrumshagen.

 Vi planlegger å lansere de første leilighetene i markedet i løpet av 2022. Disse mener vi det blir det verdt å vente på! Totalt vil prosjektet bestå av ca 350 -400 boliger. 

Vil du vite mer? Meld interesse her for å bli holdt orientert om prosessen frem mot salgsstart.