bakke

Tusen, tusen takk – dette betyr så mye for så mange!

Vinneren av «luke nr. 2» i Bakkes julekalender ble Nesodden Ressurskafe. De mottar 25 000,- til sitt viktige arbeid for de som har minst på Nesodden.

Denne uken falt valget på Nesodden Ressurskafe. Nesodden Ressurskafé hjelper mennesker i nød med mat, klær, gaver til jul og bursdager, gavekort og billetter til aktiviteter, de gjennomfører gratis sommeruke for barn og gratis barnefestival og mye mer.

-  Nå ble jeg så glad! sier Camilla S. Larsen som er daglig leder og initiativtaker. Tusen takk, dette betyr så mye for så mange. Barnefattigdom er et stort og vondt problem som vi i et rikt land som Norge, ikke burde hatt. Disse pengene kommer veldig godt med. Vi er helt avhengig av donasjoner for å kunne drive vårt arbeid. Og det er sjelden vi får så store summer som vi kan bruke på frie tiltak, stråler hun i telefonen.

Camilla forteller videre med stor iver om deres arbeid. 2 dager i uken har de gratis kafe og åpen gratis butikk, og en gang i uken deler de ut matkasser til de som trenger det. Jul og påske legger de også med gavekort til dagligvarer i matkassene slik at de kan handle inn det lille ekstra. De lager også flere gratis arrangementer for barn og unge som eks. sommercamp.

Nesodden Ressurskafe er en non-profitt-organisasjon og drives gjennom frivillighet og donasjoner fra privatpersoner. Maten hentes på Matsentralen i Oslo. Alt de får går uavkortet til å hjelpe de med liten økonomi så de er helt avhengig av sponsorpenger og donasjoner.

Nå i juletider samles det inn gaver, mat og penger slik at ca 100 familier på Nesodden kan få en litt bedre jul. I tillegg har de kjøpt inn store mengder ved for å avhjelpe familier som sliter med strømregningen.

Pengene fra Bakke tenker hun å bruke på julemiddager, ved og flere sosiale arrangementer i 2022.

Nesodden Ressurskafe har funnet gode måter å jobbe med å redusere barnefattigdom på hele året Alle kommuner burde hatt en Nesodden Ressurskafe.

Ønsker du å bidra ekstra?

Vipps et bidrag til #85009, merk «Julekurv» eller overfør til kontonr. 1503 13769.

Du kan lese mer om deres arbeid her: https://www.facebook.com/ressurskafe