bakke

Denne gaven varmer ekstra i julen

Den første vinneren av Bakkes julekalender ble den frivillige organisasjonen Hjelpende Hender. Vi gir organisasjonen 25.000,- for å kunne hjelpe enda flere mennesker.


For 2. år på rad er det den frivillige organisasjonen Hjelpende Hender som fikk flest stemmer i første runde av julekalenderen. Hjelpende Hender er en familiedrevet organisasjon som ble startet av Ellen Bakke i 2012. Ellen og de andre ildsjelene hjelper mennesker som er i en vanskelig situasjon i livet med blant annet mat, klær og ting man trenger i hverdagen. Ellen sier at donasjoner som dette er svært viktig før jul - og ikke minst i et ekstraordinært år som dette.

– Dette betyr veldig mye for oss. Uten midler fra næringslivet blir det vanskelig for oss å hjelpe de som virkelig trenger det, sier Ellen. Dette viser at den jobben vi gjør blir lagt merke til. I år har vi merket en ekstra stor pågang, vi får langt flere henvendelser og det er mange som har det tungt. Vi opplever at folk har mistet jobben eller har fått langt mindre å rutte med på grunn av pandemien, sier hun. I tillegg til at pandemien nå har var lenge, har også strømprisene, vannavgifter og matprisene økt betydelig i 2021. Dette er utfordringer som kommer i tillegg til pandemien.

Hjelpende hender driver også med matservering i Lillestrøm kirke hver fredag, for folk som har rus- eller andre problemer.

– Vi gjør i stand måltider ukentlig til folk som sliter med å lage seg mat selv. Mange har også behov for varme klær. Her stiller vi opp så godt vi kan, så folk ikke skal fryse, forteller Ellen.
Også i år har vi utlevering av julemat til folk som trenger en hjelpende hånd. Hvert år deler vi ut ribbe, medisterkaker og poteter mellom den 20. og 23. desember til de som ikke har en familie å feire med, sier hun.

I tillegg til å dele ut mat driver Hjelpende Hender også en bruktbutikk, der mennesker som trenger det kan finne gratis klær og andre ting de trenger. De som ikke har mulighet til å kjøpe julemat vil også kunne komme innom å hente julekasser.

– På grunn av stor pågang nå før jul kommer gaven fra Bakke og andre svært godt med. Julekassene er viktige; her får familier som virkelig trenger det julemat, tørrvarer og juleposer til barna, avslutter Ellen.


Ønsker du å bidra ekstra?

Vipps til 87176 og merk med «støtte», eller gjør en bankoverføring til 1286 49 30857 og merk med «støtte» 

https://hjelpendehender.no/vart-arbeid/

Ellen Bakke i organisasjonen Hjelpende hender.