bakke

Lev livet til det ytre

Om du har vokst opp i Ytre Enebakk er sjansen stor for at man flytter derfra. Men kun for å se seg om i verden, for så å oppdage at ingen andre steder kan måle seg. De fleste flytter tilbake når de hører den biologiske klokken tikke og trangen til å slå røtter melder seg. Landlig, grønt og stille – et perfekt sted å vokse opp.


Godt tilbud for de håpefulle

Ytre Enebakk er barnas mekka! Mye av æren kan Driv IL få, med sitt brede idrettstilbud. Aktivitetsgruppe for de minste fanger barna i idrettens favn fra barnehagealder. Etter det er løpet fritt til enten lagidrett som fotball, håndball, innebandy, basket eller ishockey. Dersom du ikke er en typisk lagspiller kan man prøve friidrett, orientering, tennis, sykling eller turn og trim. Og for de som ikke trives med tradisjonell trening har Driv IL også en e-sport-gruppe som er veldig populær. 

Skulle man mot formodning ikke finne noe som frister her, har Enebakk kulturskole et flott tilbud. Her kan du danse, være med i teatergruppe eller utforme visuell kunst av alle slag. Du kan også få musikkundervisning innen sang, piano, gitar, slagverk og blåseinstrumenter. 

For danseglade i alle aldre har Danseburet mye gøy å by på. Barnedans for de små, jazz, ballett og hiphop for ungdommen og zumba og pilates for mamma (og evt, pappa). Og om du ønsker mer generell trening finner du YET (Ytre Enebakk Treningssenter) midt i plommen, med tradisjonelle vekter, spinning, sal-timer og kampsport.

Og som om dette ikke var bra nok har en gjeng engasjerte foreldre gått sammen og dratt i gang Klubben – en fritidsklubb for 1.-4. og 5.-7. trinn, som holder til på Ytre Enebakk skole. Det har blitt et skikkelig populært tilbud med tacofredager, spillkvelder, disco og foamparty. Fantasien kjenner ingen grenser for denne dedikerte foreldregruppen.

I tillegg ligger Østmarka golfklubb midt i sentrum. Her kan du puffe golf på en av østlandets beste 18-hulls baner. Her er også en hyggelig restaurant med uteservering som er åpen for alle i sommerhalvåret.

Skoler og barnehager

I Ytre Enebakk er det veldig god barnehagedekning. Det er både private og kommunale alternativer. Nylende barnehage ligger i nærheten av Månetoppen og er en mellomstor privat barnehage med 5 avdelinger og plass til 79 barn. Ytre Enebakk barnehage har også 5 avdelinger og skogen som nærmeste nabo. Den ligger i et rolig område og er en koselig kommunal barnehage. Det er også to FUS barnehager her, Østmarkollen og Mjær. FUS er en stor privat barnehagekjede med filialer over hele landet. Med den beliggenheten Ytre Enebakk har, finnes det selvfølgelig også en herlig naturbarnehage. Mari Naturbarnehage som setter søkelys på en barndom med fri lek i naturen. Så i Ytre Enebakk blir det ingen problemer med å finne den perfekte barnehagen til ditt barn.

Det er få skoler som ligger så vakkert til, som Ytre Enebakk skole (YES) gjør ved vannet Mjær. Skolen er ny og moderne og har mer enn 500 elever. Det er flotte uteområder som oppfordrer til lek, aktivitet og samspill. YES er en barneskole og huser 1.-7. trinn. 

Litt høyere opp i lia ligger Mjær ungdomsskole, som også har utsikt over Mjær. Den ligger plassert i skogkanten ved siden av Mjær idrettspark, kunstgressbanen Mjær Stadion og Mjærhallen. Her går det 250 elever fordelt på 8.-10. trinn. 

Når de håpefulle er ferdig med grunnskolen bærer det ut i verden. Ytre Enebakk har ingen egen videregående skole, men bussforbindelsen er god til både Ski, Drømtorp, Drøbak, Rælingen og Strømmen. Når du kommer fra Ytre Enebakk kan du bli hva du vil

Med skogen som sin bakgård


Dersom du spør en Ytreværing hva som er det beste med Ytre Enebakk, får man stort sett det samme svaret. Naturen. Skogen er rett utenfor døra. Så om du liker tanken på å bo landlig omgitt av ro og grønne nyanser er nok Ytre verd å sjekke ut. Turløypene strekker seg som et edderkoppnett på kryss og tvers. Du kan gå så langt og så kort du vil.

Legg ut på langtur eller plukk blåbær til frokost. Ta med barna på topptur til utkikkstårnet på Mjærskaugkollen eller legg ut på en mer krevende rute fra Durud til Krokhol. Her finner du garantert turer som passer for alle, uansett fysisk form. I Enebakks dype skoger finner du både naturreservat, turisthytter og Flyktningerruta. Det er bare å utforske så mye man vil. 

Skiløypene her er helt fantastiske. Både Heidi Weng og Thomas Alsgaard er fra Ytre Enebakk, så man trenger kanskje ikke utbrodere nærmere om hvilke treningsmuligheter som ligger i skogene omkring.

I tillegg til flotte turmuligheter er Ytre Enebakk omgitt av bademuligvann. Våg strekker seg langs hele Ytre Enebakk. I det man kjører inn mot sentrum ser man et skilt til Vik badeplass. Her er det en kjempefin strand, deilige svaberg og en stor gresslette der både to- og firbente kan boltre seg. Gjersenga badeplass ligger ved Langen, og er en yndet badeplass. Ellers er det ikke langt med bil til Lyseren Strandpark, Hallerud, Granodden eller Bermerud badeplass. Herlige perler ved Lyseren. Mjær har også en fin badeplass. Vannet brukes også av Enebakk vannskiklubb som gjør det stort i internasjonale konkurranser. Så dersom du trives i det våte element, er Ytre Enebakk stedet å bo!

Shopping og champagne


Ytre Enebakk har et innholdsrikt sentrum til å være et såpass lite tettsted. På Vågsenteret er det både apotek, sushi, dyrebutikk og vinmonopol, og da er mye gjort. I tillegg finner du en svært trivelig nabolagskafe – Kafe Latter. Her får de de lekreste kaker, fristende delikatesser, is og påsmurte herligheter. Dette er en godt besøkt kafe, og de har også catering og muligheter for utleie av lokaler til for eksempel konfirmasjon og barnedåp. 

Det er også mye lekkert å finne hos Våg blomster. Stilig interiør, fargeglade blomster og flotte kjoler og andre klær. Her er det alltid lett å finne den perfekte vertinnegave. Og skal du på fest kan du fikse håret på senterets frisørsalong, og dersom du ønsker å se ditt hjertes utkårede bedre kan du finne briller hos den lokale optikeren. Kanskje shopper du også kveldens antrekk hos Bogerud tekstil. Rema 1000 og Europris finnes også på senteret. 

Vågsenteret er et trivelig nærsenter som nå og da arrangerer lokale eventer. Hver vår har de blant annet damenes aften med goodiebags, underholdning og moteshow. Det er tydelig at senterledelsen ønsker å lage et naturlig knutepunkt for hygge og samhold i nærmiljøet. 

Næringsliv både her og der


Det er en god del arbeidsplasser knyttet til Ytre Enebakk, men de fleste som bor her jobber i Oslo, Ski og nordre Follo. Da er det godt å vite at kollektivtrafikken fungerer godt. 550 Bussen til Oslo bussterminal går fra Tangen bru, og bruker drøye 40 minutter. Det er kvarters ruter, så det kommer alltid en buss. 

Kjører du egen bli tar det ca. en halv time inn til hovedstaden. Det kan jo være litt kø i rushtiden, men det løser man ved å samkjøre elbil i kollektivfeltet. En annen mulighet er en liten kombinasjon. Kjøre bilen mot trafikken til Ski togstasjon og ta toget inn. 

Nær månen


Månetoppen er allerede et etablert og yndet utgangspunkt for tur og naturopplevelser. Bakke bygger en rekke boliger tett på utelivet. Et nytt trivelig boligprosjekt med prisgunstige rekkehus og leiligheter i ulike størrelser og varianter. Boligene får gode planløsninger, solrike uteplasser og marka rett utenfor døren. 

Navnet Månetoppen har sin opprinnelse fra et av utsiktspunktene i skogområdet som skal utbygges og er virkelig en naturperle som byr på nydelig vestvendt utsikt, flotte solforhold og forfriskende natur. Månetoppen ligger plassert i åsen ovenfor Ytre Enebakk sentrum, og er et perfekt sted for deg som leter etter et sted det er godt å bo og leve lenge.