bakke

Småbarnsfamilien sikret seg én av de første boligene

Flere mente vi burde flytte til Oslo, men det var uaktuelt

Byggingen av det nye boligprosjektet er rett rundt hjørnet. Nå tror utbyggeren at de første boligene vil være innflytningsklare i løpet av fjerde kvartal neste år. Det passer bra for småbarnsfamilien med plassmangel.

– Vi gleder oss veldig til å flytte inn og jeg tror tiden vil gå fort, sier Elisabeth Husby (29).

Hun har bodd i Lørenfallet i Lillestrøm kommune i over 18 år. Sammen med samboeren, Pål Vegar Johansen (29), har de to døtre på fem og et år. Da familien så at det skulle bygges 85 nye rekkehusleiligheter ved tettstedet meldte de raskt sin interesse.

Nå har Husby og Johansen sikret seg én av de aller første boligene på Husebyjordet. Et lite steinkast fra barneskolen i Lørenfallet.

– Området blir veldig barnevennlig og med en ny undergang til barneskolen får ungene en trygg skolevei. Det var helt klarte avgjørende, sier Johansen.

Bedre plass

Nå bor familien i en leilighet med to soverom noen hundre meter fra sitt nye hjem. Husby legger ikke skjul på at det skal bli godt med bedre plass.

– Nå bor vi ganske trangt. Med to barn fant vi ut at vi trengte flere rom og bedre plass. I tillegg blir det veldig deilig å kunne åpne verandadøra slik at ungene kan leke fritt ute i nabolaget, sier 29-åringen.

Begge jobber i Oslo og er avhengig av et godt kollektivtilbud.

– Da er det greit å bo sentralt. Vi vurderte å flytte ut mot Blaker, men da blir reiseveien litt for lang, sier Husby.

Men det var ikke alle som mente at Lørenfallet var det mest fornuftige for småbarnsfamilien.

– Flere av vennene våre mente vi burde flytte inn til Oslo, men det var uaktuelt. Vi trives på bygda, sier Johansen.

– Solgt 12 av 19

Det er Bakkegruppen AS som står bak prosjektet og markedssjef, Silje Edman, forteller at salget nå er godt i gang.

– Så langt har vi solgt 12 av 19 boliger i første byggetrinn og jeg tror vi får solgt flere innen kort tid. Så langt har vi lyktes godt, sier Edman.


Selskapet har som mål å starte opp med veikryss og infrastruktur i sommer- og høstmånedene.

– Vi som jobber med salg er så heldige at vi får følge prosessen fra skisse til ferdig produkt. Interessen har vært veldig stor og så langt har vi rundt 230 interessenter, sier hun.

– Hva er årsaken til at interessen er stor for et slikt prosjekt?

– Det er nok flere grunner til at interessen er stor. En av årsakene kan være at det ikke har blitt bygget så mange nye rekkehus her i området den senere tid. I tillegg vil man finne en variasjon av både boligtyper, størrelser og pris her som favner en bredere kjøpegruppe, sier Edman.

I rute

Nå krysser småbarnsfamilien fingrene for at tiden går fort frem til overtakelse. Femåringen, Emilia, gleder seg spesielt til én ting.

– Hun eldste gleder seg nok aller mest til å få et eget rom så hun ikke blir plaget av lillesøster, sier Husby.

– Ja, det blir gøy å flytte, legger Emilia til.

Salgslederen kan berolige familien om at ting er i rute.

– Foreløpig ser det ut som vi er i rute og dersom alt går etter planen så er de første boligene innflytningsklare fjerde kvartal neste år, sier Hagen.

FORNØYD: Salgsleder, Thomas Johan Hagen og Silje Edman, markedssjef i Bakke Småhus, er fornøyd med salgsstarten og responsen prosjektet har fått i markedet så langt. Foto: Anders StensåsFORNØYD: Salgsleder, Thomas Johan Hagen og Silje Edman, markedssjef i Bakke Småhus, er fornøyd med salgsstarten og responsen prosjektet har fått i markedet så langt. Foto: Anders Stensås