bakke

30 minutter til Oslo med tog

2020-06-23
Idylliske Granåstoppen i Fetsund er både svært barnevennlig og mer sentralt enn mange tror. Det passer Dag og Silia perfekt. "Vi var ikke klar over at toget tok så kort tid til Oslo".

På Granåsen, noen få minutter fra Fetsundbrua, reiser et nytt boligfelt seg. Flere familier har allerede flyttet inn, og flere er på vei. For Bakkes prosjekt Granåstoppen er et svært barnevennlig område som appellerer til boligkjøpere både fra Romerike og områdene rundt.

Granåstoppen

Et godt sted å bo for liten og stor

Boligområdet er midt i blinken for barnefamilier, med nærhet til skole og barnehager, samt offentlig kommunikasjon som buss og tog. 

Prosjektet består av flere byggetrinn, og vil ved ferdigstillelse bestå av ca 154 boliger, fordelt på rekkehus, kjedede boliger og selvbyggertomter.

– For oss er det blant annet turmulighetene. Dette er veldig nært marka, med mye aktivitet som sykkel, ski og kajakk, sier Dag Strømfors.

Dag og samboer Silia Naas Heim og deres to barn er fra Romerike, og har de siste årene bodd på Frogner. Familien på fire har sett etter en ny og større bolig en stund, og hadde en del ønsker for hvor de skulle etablere seg. Blant annet skulle det være sentralt nok for Silia som har kontor i Oslo og pendler mye.

– Vi hadde en grense på en halvtime med pendling. Så da blir det el-sparkesykkel eller lignende ned til Svingen stasjon, og så toget inn til Oslo. Det tar mellom 20 og 25 minutter, forteller Silia.

At Granåstoppen med sin landlige og rolige beliggenhet er såpass sentralt visste ikke familien før de begynte å søke etter bolig. Det overrasket dem.

– Vi var ikke klar over det da vi så dette første gang. Vi er jo heldige i dag der vi bor, og det er behagelig med enkel reisevei. Vi ville ikke slippe opp på det, sier Dag.

Veien ned til Svingen stasjon er bare noen minutter med bil eller sykkel, og det skal også bygges ut bussholdeplass rett nedenfor boligfeltet. Derfra kommer du deg raskt inn til både Lillestrøm og Oslo.

– Lillestrøm har jo alt man trenger, så det er ikke så ofte vi er i Oslo. Men skal man det er det også enkelt!

Les resten på rb.no