bakke

Fra 4 timer til 20 minutter om dagen
- Gleder seg til å flytte til Bjørkeåsen!

Monica Tosbakken (48) bor på Jaren i Gran kommune. Hun jobber på Flytoget og pendler til og fra jobb. Daglig bruker hun nærmere 4 timer på reiseveien til og fra arbeid, inkludert ventetid på overganger. Hun gleder seg til all fritiden hun får når hun skal flytte til Bjørkeåsen i Nannestad.

Ser frem til mer fritid

"Jeg bor i dag i et større hus med ett måls hage med nydelig utsikt og trives egentlig godt. Jeg føler likevel at jeg kaster bort verdifull tid på den daglige reiseveien til jobb", sier Monica. Hun bor ofte på hotell i Oslo og bruker mye tid på å vente på overgang til togene hun skal jobbe på. Behovet for å bo så stort som hun gjør nå er heller ikke så viktig lenger. «Det skal bli fint å bruke mindre tid på pliktoppgaver som gressklipping og hagestell, og heller kunne stelle noen blomsterkasser og ellers nyte et glass god vin på verandaen med venner og kanskje noen nye gode naboer» sier hun.

Nytt nabolag blir spennende

Monica ser for seg Bjørkeåsen som et rolig og hyggelig nabolag med nærhet til naturen og gode grøntområder. Hun håper de som bosetter seg der er en god miks av barnefamilier, ungdommer, andre voksne og eldre. Hun ser frem til å bli kjent med det nye nabolaget. «Jeg er glad i folk» sier Monica. Hun tenker det blir supert å flytte inn i helt ny bolig, og et nabolag der alle er nye og i samme situasjon. Det er jo et flott utgangspunkt for å utvikle nye vennskap og relasjoner på.

Monica kjenner ikke Nannestad så godt fra før, men har hørt fine ting om stedet fra sjefen sin som har vokst opp i området, og som kun bor 5 minutters gange unna. Noe Monica forsikrer om at er veldig hyggelig.

Snart står visningsboligen klar på Bjørkeåsen!Snart står visningsboligen klar på Bjørkeåsen!

Kanskje blir jeg naturmenneske?

Hun er ikke et utpreget friluftsmenneske, men håper at hun skal få god tid til å utforske skog og mark når hun får mer fritid og umiddelbar nærhet til naturen. Med skiløyper og tursti rett utenfor døren blir nok ikke det noe problem. «Jeg har bestemt meg for å kjøpe meg ski. Jeg har ikke stått på ski på 30 år, så det kan hende jeg må starte i oppmerket løype sammen med småbarna,» ler Monica.

Sentralt på Nannestad

Ellers gleder hun seg til å bo litt mer sentralt, nærmere Jessheim, Lillestrøm og Strømmen. «Det skal bli fint være en liten togtur unna å møte venner på restaurant i Lillestrøm. Jeg er opprinnelig fra Lørenskog, og har kjent litt på savnet av nærhet til byliv». Hun legger også til at hun gleder seg til å komme litt nærmere shoppingmuligheter på for eksempel Jessheim Storsenter.

Vi ønsker Monica lykke til med flyttingen og tilværelsen i ny bolig på Bjørkeåsen.