bakke

Strandlia – En perle ved Oslofjorden

Nye herlige boliger på Fagerstrand, Nesodden kommer snart for salg. Utsikt, lys og luft er stikkord for disse boligene! Med Oslofjorden i front og skogen i bakkant er dette et fantastisk sted å bo! Strandlia vil bebygges med lekre boliger med god standard i ulike størrelser og varianter. Store glassflater og takterrasser gir deg et herlig hjem du vil hjem til.

Et fantastisk sted å bo, forteller de som kjenner stedet godt

 Vi i Bakke tok en prat med Ståle Smith, ved ett av våre besøk på Strandlia. Ståle har bodd på Fagerstrand i hele sitt liv, og er en aktiv bidragsyter i Fagerstrand Vel. Han forteller oss hva som er unikt med stedet ved Oslofjorden, der han selv har vokst opp."Det som er helt unikt ved å bo på dette stedet, er nærhet til naturen og Oslofjorden. – Her er det bare å ta båten rett ut i fjorden og nyte de fantastiske øynene som ligger på rekke og rad". Ståle Smith.


Noen få minutter syd for Fagerstrand, ligger Håøya. Dette er den største av øyene i indre Oslofjord. Søndre del av øya er et naturreservat. Geiter beiter på øya fra mai til desember og for første gang på over 125 år, hekker et havørnpar på øya. På øyas nordside er det tillat å telte inntil to døgn. Bor man på Strandlia har man altså denne fantastiske øya få minutter unna med båt.

Andre øyer som Aspond, Lågøya og Langåra ligger også rett utenfor Fagerstrand. Her ute finner man også Steilene fyr. Steilene fyr kan leies for overnatting. Her ute kan du oppleve å bo i den gamle fyrvokterboligen, mens du tar livet med ro og nyter naturen med det rike fuglelivet på øya.

Ståle forteller at det også er kort vei med båt til Drøbak, Oscarsborg og ikke minst er det også enkelt å komme seg en tur inn til Oslo, om man vil kombinere en hyggelig båttur med en tur inn til hovedstaden.

Fantastisk badeplass rett utenfor døra

Rett nedenfor bebyggelsen på Strandlia finner vi Fagerstrand badeplass. Strandlinjen er ca 300 meter lang og er Nesoddens største sandstrand.

Denne flotte badestranda er populær for både liten og stor. Fagerstrand Vel har lagt ned en stor jobb i å opparbeide og vedlikeholde stranden. I dag har stranden en mobil badstue som er svært populær å bruke, ifølge Ståle. - Vi har som mål å få til en flytende badstue i denne bukta, forteller Ståle.


I 2018 gikk Fagerstrand Vel også til innkjøp av store og flotte vannleker, som sjøsettes på stranda om sommeren. Dette gir barn og unge mulighet for å hoppe, skli og boltre seg i vannet. Dette er også med på å gjøre Fagerstrand til en veldig populær strand, sier Ståle.


Opplev fjorden med kajakk 
Nesodden kajakklubb holder til i området. Gjennom denne klubben kan du både gjennomføre padlekurs og leie kajakk. Hva er vel bedre enn å kunne ta en padletur på Oslofjorden, rett utenfor sin egen stuedør? Dette er rett og slett et privilegium av de sjeldne, for de som bor på Strandlia.

Kyststi
Nesodden kommune har fine turmuligheter langs hele kystlinjen, både i Bunnefjorden og langs Oslofjorden. Flere og flere av stiene blir blåmerket og regulert til kyststier. Disse flotte kyststiene finner vi også ved Strandlia, noe som gjør at du har fantastiske turmuligheter langs kysten rett utenfor stuedøra. Les mer på UT.no