bakke

Flyttet fra Oslo til Kambo: – Jeg er så stolt over at dette er vårt hjem

Når Susanne og Luis kjører ut av Oslo på slutten av arbeidsdagen, kommer feriefølelsen snikende. Men det er ikke fordi de faktisk skal på ferie, det er fordi de skal hjem - til Mølleåsen på Kambo.

– Jeg er så stolt over at dette er vårt hjem! Endelig er vi på plass og det føles enormt godt.

Susanne Malen Alstad Bergh (26) og samboeren Luis Brandt (28) ser seg fornøyd rundt der de sitter ved bordet i den nye spisestuen sin. Oslo-leiligheten de leide er byttet ut med et splitter nytt rekkehus på det nyetablerte boligfeltet Mølleåsen på Kambo. 

– Jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs da vi skulle overta nøkkelen i januar. Det er første gang vi kjøper bolig, så forventningene var høye. Derfor var det ekstra godt at vi begge kjente på en deilig ro helt fra vi fikk nøkkelen i hånda, smiler Susanne til samboeren sin som er helt enig:

– Ja, vi har jo fulgt prosessen nøye og vært utenfor og kikket så ofte som mulig. Så plutselig en dag står man der med nøkkelen i døra og flyttelasset i stua. Da først er det helt virkelig, sier Luis.

Det unge paret er veldig fornøyd med den åpne løsningen i første etasje på rekkehuset sitt. De valgte å plassere spisestuen i kroken og koser seg veldig med det.Det unge paret er veldig fornøyd med den åpne løsningen i første etasje på rekkehuset sitt. De valgte å plassere spisestuen i kroken og koser seg veldig med det.

Vi må en liten tur tilbake til 2019 da faren til Susanne, som bor i Son, tipset det unge paret om boligene som skulle bygges på Kambo. Susanne og Luis ble med på tomtevisning for å glede faren, og endte så opp med å kjøpe drømmeboligen et par dager etter visning.

– Pappa koser seg han nå, ja, og vi får ofte høre at det var på grunn av han at vi fant dette stedet. Men ja, vi er veldig glad for at han engasjerte seg og at han faktisk hadde rett. Mølleåsen var midt i blinken for oss, ler Susanne.

Les mer om Mølleåsen og se hvor fint det blir her.

Fra steinrøys til drømmebolig

Sist gang vi møtte det unge paret stod vi på en steinrøys og snakket om forventningene til det nye huset, nå sitter vi rundt et spisebord i et nydelig innredet rekkehus der steinrøysen en gang var. 

– Det føles så riktig å være her. Når vi skal hjem fra jobb i Oslo, føles det som om vi skal på ferie eller på hytta, men så skal vi faktisk bare hjem, forteller paret.

Susanne og Luis er begge vokst opp midt i hver sin by og har en stund kjent på at de ønsker et roligere liv.  De pendler fortsatt til jobbene sine i Oslo, men reisetiden er ikke så mye lenger enn den var da de bodde på Kjelsås.

– Vi kjører sammen til jobb og bruker omtrent 40 minutter fra Kambo og inn til Oslo sentrum. Det er ikke så langt som mange tror. 

Fra stuen og kjøkkenet har Susanne og Luis utgang mot en liten hage og utsikt mot skogen. De forteller om mange fine solnedganger på denne siden av husetFra stuen og kjøkkenet har Susanne og Luis utgang mot en liten hage og utsikt mot skogen. De forteller om mange fine solnedganger på denne siden av huset

I tillegg har de fått så god plass hjemme. Boligen de bor i har tre soverom i andre etasje, ett bad i hver etasje og en åpen stue- og kjøkkenløsning i første etasje. Ut fra hovedsoverommet er det en stor balkong med morgensol og på baksiden av huset en liten hage med kveldssol.

– Hagen er virkelig et lite høydepunkt for meg. Jeg gleder meg veldig til våren kommer og jeg kan innrede der. Dessuten er det fantastisk å ha parkering rett utenfor husdøra, forteller Susanne.

Nysgjerrig? Her kan du se hvilke boliger som fortsatt er ledige.

God oppfølging har vært betryggende

Det er noen måneder siden den lille familien på to og hunden Perla tok over rekkehuset og de er storfornøyd - ikke bare med huset i seg selv, men også hele prosessen i boligkjøpet, overtakelsen og oppfølgingen i etterkant.

– Vi har hele tiden fått god oppfølging fra Bakke og følt oss både sett og hørt. Det har vært betryggende å vite at de bare er en telefon eller en mail unna når vi har lurt på noe, sier Luis og legger til:

– Vi får fortsatt mail om progresjonen i byggetrinnene, og oppdager vi noen feil eller mangler så blir de fikset med en gang.

Ved siden av god oppfølging har det også vært enkelt å følge byggeprosessen, og det har ikke vært noe problem å sette sitt eget preg på huset ved hjelp av tilvalg. Susanne og Luis har blant annet oppgradert flisene på bad og i gang og enkelte detaljer på kjøkken som fronter og benkeplate. Detaljer som gjør huset litt mer deres.

På spørsmålet om hva som foreløpig seiler opp som favorittrommet må de tenke seg litt om:

– Er det baderommet i andre etasje mon tro? Jeg får litt spa-følelse når jeg er der, smiler Susanne og kikker over på samboeren sin:

– Ja, badet har blitt veldig fint! Vi er jo vant til trange Oslo-bad, så det her føles så stort. Og så har vi gjort noen tilvalg vi er veldig fornøyd med.

Her kan du lese mer om Susanne og Luis og forventningene de hadde til det nye rekkehuset sitt før det ble bygd.


Baderommet i andre etasje er det rommet Susanne og Luis er aller mest fornøyd med i huset. Det er stort, har både badekar og dusjhjørne og er generelt lyst og trivelig.Baderommet i andre etasje er det rommet Susanne og Luis er aller mest fornøyd med i huset. Det er stort, har både badekar og dusjhjørne og er generelt lyst og trivelig.


Fantastisk tur-område rett utenfor døra

De nye boligene på Mølleåsen ligger sentralt plassert på Kambo med kort avstand til det meste. Rett utenfor stuevinduet til Susanne og Luis ligger  skogen med alle sine turmuligheter.


Mølleåsen ligger fint til i terrenget med kort vei til både turområder, vannet, bademuligheter, skole, barnehage, togstasjon og butikker.Mølleåsen ligger fint til i terrenget med kort vei til både turområder, vannet, bademuligheter, skole, barnehage, togstasjon og butikker.

– Vi går mye tur i nærområdet her siden vi har hund, og vi oppdager stadig nye veier å gå. En 10 minutters tur gjennom skogen her tar oss ned til vannet hvor Kyststien går, forteller Susanne.

– Det er en liten badeplass rett i nærheten her også, skyter Luis inn.

Det er også kort vei til matbutikker, togstasjonen og både skole og barnehager. Dessuten ligger Kambo Marina like i nærheten, så har du båt kan det være muligheter for en båtplass der.

Meld din interesse for Mølleåsen her.

Fine funkisboliger i nytt byggetrinn

Niklas Åkerlund er prosjektleder i Bakke og har ansvaret for Mølleåsen. Han forteller om stor interesse for de nye boligene.

– Vi har kun få boliger igjen til salgs. Det er stadig nye som finner sin nye bolig her i de trivelige omgivelsene.

Bli kjent med nærområdet til Mølleåsen i denne dronefilmen:


youtube_video_preview

Byggetrinn 1 og 2 består av rekkehus på mellom 90 og 100 kvadratmeter BRA, mens byggetrinn 3 også byr på boligtyper på 156 kvadratmeter BRA med nok boltreplass til hele familien.

– Dette er store, fine boliger innerst i en blindvei så her er det trygt for barna å ferdes ute i gata. Det er moderne funkisboliger, noen av dem med takterrasse og garasje, forteller Åkerlund.

De store, kjedede boligene har fire soverom, romslig stue- og kjøkkendel og bad i hver etasje.

Boliger som passer alle

Det er foreløpig god blanding av eldre og yngre som har kjøpt bolig på Mølleåsen, og prosjektleder Åkerlund er ikke forundret over det:

– Vi bygger boliger her som passer de aller fleste, så vi har både pensjonister, barnefamilier og unge førstegangskjøpere på listen så langt.

Samtlige boliger leveres komplett og nøkkelferdige med hvitevarer, peisovn, ferdigplen og asfaltert innkjørsel. Her er det bare å ta med flyttelasset og begynne å bo fra første dag.

Se hvilke av boligene på Mølleåsen som fortsatt er ledige her.

– Mange av kjøperne er lokale, men vi ser også at det er interesse for prosjektet blant folk som kommer fra andre steder, som for eksempel Oslo og omegn, avslutter Niklas.

Forventet innflytting i byggetrinn 3 er per i dag første halvdel av 2022.