Husbankfinansiering

- et meget gunstig lån!

Har du mulighet til å finansiere boligen din i Husbanken, bør du gripe den med begge hender. Ikke mange huslån er nemlig i nærheten av å ha så gunstige betingelser. Men nesten like viktig er det at Husbanken sikrer at du får en bolig som tilfredsstiller strenge krav til kvaliteten på boligen din.

 

Husbanken - et kvalitetsstempel

Når vi bygger boliger, ønsker vi ofte at boligen skal godkjennes av Husbanken. Vi ønsker dette både fordi kjøperne våre da kan få landets desidert beste rente på huslånet sitt, men også fordi Husbanken setter høye krav til alt fra isolasjon og energibruk til universell utforming og byggeskikk. På den måten slår du to fluer i ett smekk: bedre økonomi fordi du har lav rente, og trygghet for at den nye boligen din holder høy teknisk kvalitet.
 

Regneeksempel 2-roms (A1104):

Kjøp av bolig til kr 3 090 000,-
Egenkapital 20% kr 618 000,-
Husbanklån 80% kr 2 472 000,-

Månedlig rentekostnad*
ca. kr 3.234,-
Netto månedlig lånekostnad* (etter skattefradrag) ca. kr 2.328,-.

Skattefradrag forutsetter skattbar inntekt. Sameiets fellesutgifter er ikke medregnet.
Forutsatt 8 års avdragsfrihet, flytende rente 1,57%.

 

Fast eller flytende rente?

Mange av våre boliger er godkjent av Husbanken, og kjøpere kan derfor finansiere hjemmet sitt til en rente som ligger langt under det vanlige banker kan tilby. I skrivende stund  (desember 2017) ligger den på snaue 1,6 prosent.  Dette er basert på et lån med flytende rente, men Husbanken tilbyr også fastrente med 3, 5, 10 og 20 års løpetid. Felles for både fast og flytende rente fra Husbanken er at de ligger vesentlig lavere enn det du kan få i de fleste andre banker.

Du finner mer informasjon om Husbanken og renter her

Se film

om hvorfor vi mener Husbankfinansiering er smart her 

Tom Z. Bliksmark
Lene Helland Markegård