Store luftige leiligheter

 

Etter at denne fine tomten ved elvebredden skiftet eier, var Meinich Arkitekter AS så heldige å få oppgaven med å videreutvikle det som skulle bli Bruket Brygge. Våre kollegaer i SG Arkitekter AS hadde gjort en utmerket jobb med å regulere tomten til 9 boligvolumer, med varierende høyder og lengder. Fordelt rundt et større sentralt uteområde, men med mindre uteoppholdsarealer mellom husene. De laget også fine miljøskisser for hvordan det evt. kunne fremstå. Vi var derfor veldig inspirert når vi tok fatt etter vår tre-trinns arbeidsfilosofi; «Viten, Vett og Vilje».

Vår oppgave var å konkretisere og formgi tankene fra reguleringen til konkrete hus, dele dem inn i leiligheter og planløse en rekke leilighetsvarianter. Resultatet ble et variert tilbud, store og små, og over ett eller to plan. Boligene har den kvalitet at de er i hovedsak sydvendt, og de fleste med både kontakt mot elven i øst, og aftensol i vest. Med referanse til historien for området, har det vært et poeng å skape et hyggelig og moderne trehusmiljø. Med en enhetlig identitet og palett, men allikevel variert og med individuelle trekk for hvert enkelt hus. Ingen av dem er like, men det er allikevel ingen tvil om at de hører sammen. Studio Oslo Landskapsarkitekter har formet utearealene, og utviklet gangveier, plasser og bryggepromenaden til fine steder å være.

Spennende løsninger

Det har vært spesielt morsomt å arbeide med det som er blitt det særegne og signaturen for disse boligene; Gavlleilighetene over to plan, med skrå himlinger. Det er ikke hver dag vi får anledning til å skape gode og spennende tredimensjonale rom, med både lave og høye oppholdssoner og lysinnslipp i samme rom.

«Syretesten» for våre prosjekter er om vi skaper boliger vi kunne tenkt oss å bo i selv, og i dette prosjektet er det i alle fall ingen tvil. Vi ser allikevel spent frem til tilbakemeldinger fra dem som til slutt bosetter seg her.

FOR MEINICH ARKITEKTER AS
Are Meinich
Siv. Ark MNAL

Store vindusflater gjør at du kommer nærmere naturen.