Området rundt

Berger Hage 

 

Berger Hage er indrefileten av Skårer Syd, Lørenskogs nye utbyggingsområde. Skårer Syd ligger ved rundkjøringen i krysset Losbyveien/Skårersletta ved Triaden. Berger Hage har adkomst via Bergerveien og får en meget stille og rolig beliggenhet der det grenser mot villabebyggelsen og Lørenskog kommunes nye stolthet Allmenningen. 

 

Les mer om de spennende planene for Lørenskog her.

Allmenningen

Allmenningen, som blir et nytt fint «friområde», skal gå fra Berger Hage og gjennom hele Skårer Syd-området til Skårersletta. Allmenningen vil bli delt opp i tre deler; det urbane Løkentunet nærmest Skårersletta med en torgmessig utforming og med næringslokaler ut mot tunet. Her er det lagt opp til muligheter for den lokale bakeren, samt trivelige serveringssteder. I midten av Allmenningen vil du finne Løkentorget. Her vil de urbane omgivelsene gli inn i mer landlige omgivelser. De foreløpige planene her er et vannspeil/vannlek og skøytebane på vinteren.

Løkenparken

Løkenparken er den innerste delen av Allmenningen. Her blir det et stort grøntområde med plen, trær og busker. Berger Hage ligger som nærmeste nabo til Løkenparken. Det er også noe av tanken bak Hage i navnet vårt. Kommunen og prosjektets utbygger – SPG Bakke Bolig Skårer AS vil i felleskap stå for opparbeidelse av parken samt bygging av det nye utsiktstårnet som skal plasseres i enden av parken. Tårnet vil være åpnet for alle og gi en unik utsikt over deler av Lørenskog. Det er også planlagt en hyggelig akebakke i parken. Dette vil bli en grønn lunge som kan brukes både sommer og vinter av områdets innbyggere.

Handel og kultur  

Som beboer i Berger Hage vil du ha alle fasiliteter i nærområdet. Du får gangavstand til Lørenskog Storsenter som har det meste av butikker med alt fra klær, mat og til Vinmonopol. Her finner du også et godt utvalg spisesteder og ett av Lørenskogs to hoteller. I andre enden av Skårersletta ligger Metrosenteret, kjøpesenteret som også er nærmeste nabo til kommunens nye kulturelle storstue Lørenskog Hus. I Lørenskog Hus finner du alt fra kino, bibliotek, teater og konserter.

Idrett og friluftsliv

Berger Hage ligger i gangavstand fra lysløypa som starter på Vallerud og går inn til Mariholtet. Mariholtet er et kjent mål for flotte turmuligheter sommer som vinter. Ellers er det kun en kort kjøretur inn til ett av Norges flotteste golfanlegg på Losby. Godset er et populært utgangspunkt for turer innover marka på sommeren og skiløyper vinterstid. Lørenskog har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr muligheter innen de fleste sporter. Særlig kjent er kanskje Lørenskog Ishockey. På Sørlihavna har kommunen satt opp en stor utendørs styrketreningspark og treningsløype for sykkel. Ved Lørenskog stasjon er SNØ, norges eneste innendørs alpinbakke og langrennsløype, under bygging. Liker du å bade finner du flere idylliske bademuligheter i Lørenskog. Særlig kjent er Mønevann ved Losby og Langvannet på Fjellhamar. Østmarka har 40 vann og tjern og de fleste har gode fiskemuligheter.

Skoler og arbeidsplasser

I gangavstand til Berger Hage ligger Benterud barneskole og Hammer ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærområdet og det er også planlagt egen barnehage på Skårer Syd. Lørenskog har mange store arbeidsplasser og i motsetning til hva man kanskje tror er Lørenskog ingen pendlerkommune. Store arbeidsplasser som Akershus Universitets sykehus, Coca Cola og Posten blant andre sørger for det.   

Kommunikasjon

Du kan gå til nesten alt fra Berger Hage, men skal du mot Oslo eller Lillestrøm ligger nærmeste bussholdeplass i Losbyveien kun 100 meter fra boligen. Ved Metrosenteret ligger Lørenskog sentrum terminalen som er et knutepunkt for buss med direkteruter mot både Lillestrøm og Oslo hvert 10 min. Med bil kommer du til Lillestrøm på 7 min, Gardermoen på 34 min og til Oslo S på 16 min.

Fremtidsvisjoner

Lørenskog kommune har store ambisjoner for utviklingen av Lørenskog. Lørenskog er et flott sted å bo, men skal bli enda bedre og grønnere i fremtiden.

Stig Valskaar
Eiendomsmegler
Petter Andrè Aure
Eiendomsmegler