bakke

Perfekt for en aktiv livsstil

2020-05-03
– Vi har marka rett utenfor døra, selv om vi fortsatt er nære både Oslo og Lillestrøm! sier Monica Steinmo Holler. Rælinge er perfekt for alle med en aktiv livsstil.

Sammen med mannen Kim Steinmo Holler, flyttet de inn i en nybygget enebolig på Hektnerårsen i Rælingen i 2015.  Monica, som er fra Sverige, har tidligere vært proffsyklist, og for henne er det viktig med gode muligheter for trening og natur i umiddelbar nærhet.

– I Laxå, der jeg er fra, er jeg vant til å ha skogen i nærheten. Det har jeg her også, samtidig som det er mye mer sentralt enn hva jeg er vant til. For meg var dette som Oslo, sier hun og ler.

– Du får rett og slett mer for pengene her ute. Da vi så på tomten første gang tenkte jeg at det var litt langt ut, men det var kun fordi det var uvant. Jeg bruker under 20 minutter til jobb på Haugenstua, sier han.

Godt oppvekstmiljø

Paret har blitt godt etablerte i sin bolig et fysisk steinkast fra Østmarka. Stiene som går innover skogen er uendelige, og det kjøres opp skiløyper rett utenfor om vinteren. Det er også gangavstand til Marikollen, som har lysløype, alpinanlegg, hoppbakker, fotballbane, skatepark og mye mer. For Kim og Monica, som aktivt deltar i triatlon-løpene ironman 70.3, samt sykkelritt, er treningsmulighetene alfa omega.

– Det er et godt utgangspunkt på både terrengsykling og landeveissykling, blant annet Øyeren rundt, sier Kim.

Sammen med hundene sine, har de kommet for å bli her på Hektneråsen. Nå er det også familieforøkelse på vei, og Monica og Kim er ikke i tvil om at oppvekstvilkårene for barn er optimale.


Kim og Monica venter nå sitt første barn, og setter pris på de gode oppvekstmulighetene i Rælingen på Hektneråsen.

– Området er veletablert med skoler og barnehager. Det er mange barn i området, og det er trygt og godt her, forteller de.

At det bygges og utvikles mer i nabolaget ser de også på som positivt, og de oppfordrer aktive mennesker til å vurdere området hvis man er på flyttefot.

– Her er det fint for folk i alle aldre, og det er perfekt for dem som er glad i å være aktive. Selv svigerfar på 70 har vært overalt på tur i skogen her, sier Kim.