bakke

En egen oase i hagen

Mette Bakken har bodd i sin nye leilighet i Berger Hage i et år og har innredet uteplassen sin som en frodig grønn oase. En liten perle tilrettelagt for trivsel og hygge! Når hun vil ha enda mer plass, sol og utsikt, er takterrassen et godt alternativ.

En vakker juni formiddag besøker vi Mette Bakken som bor i Berger Hage. Vi blir møtt i døren av et stort smil. Etter å ha bodd her i ett år føler hun nå at hun virkelig har fått «bodd seg til». Mette bor i en av de mindre leilighetene på bakkeplan, og har lagt ned godt med tid for å skape seg en vakker oase på sin egen markterrasse. I tillegg til å nyte dagene på sin egen uteplass, er hun en flittig bruker av de felles takterrassene i prosjektet.

 Ryddig og lettstelt

Mette flyttet fra en større leilighet i en firemannsbolig på Flateby, i Enebakk. Her hadde hun godt med plass, men ønsket om å bo mer sentralt og nærmere barn og barnebarn ble stort. Hun har bodd i Lørenskog tidligere, og visste at det er et flott sted å bo.

I begynnelsen var det litt uvant med mindre plass. 

«Det er godt å få ryddet skikkelig. Man må være litt streng og bevisst på hva som faktisk er verdt å beholde. Jo mer plass man har, jo mer fyller man opp»

Mette er glad for at hun at en stor og god bod i kjelleren som er praktisk innredet og rommer mye.  Nå er hun veldig fornøyd med en ryddig og lettstelt bolig. Leiligheten er på 59m2, men hun synes den føles større. Det er en god gang og et deilig stort soverom. Den ene langveggen på soverommet er innredet med stor praktisk garderobe med skyvedører og god lagringsplass. Den åpne løsningen med stue og kjøkken gjør at leiligheten føles luftig og fin.

Kontakt megler for å avtale en privat visning i Berger Hage


Gode solforhold gull verdt

Det er også godt med lys inn i leiligheten, noe som er veldig viktig da Mette har hobby som kunstmaler. Leiligheten har praktiske screens som skjermer for solen, slik at hun selv kan bestemme når hun vil ha lyset inn og når hun vil hindre innsyn. Det er gull verdt, sier Mette.

Hører ikke naboene Mette er ikke vant til å bo i blokk, men er overrasket over hvor lite hun hører til naboer. Leiligheten er godt isolert, forteller hun. Hun trodde også hun kom til å høre støy fra barnehagen og lekeplassen, men heller ikke det er noe problem. Når hun sitter ute er det bare hyggelig å høre litt liv, røre og barnelatter. Terrassen ligger eksponert, men hun føler likevel at den er skjermet og tilbaketrukket, mye på grunn av den felles beplantningen og skilleveggen som nylig er satt opp.

Naturnært og sentralt

"En annen viktig grunn til at jeg valgte Berger Hage er at det ligger så nært Losby Gods og Østmarka. Det er både sentralt og naturnært. Det tar kort tid å sykle bort til Losby, hvor det er nydelig turterreng så langt man ønsker. Samtidig er Triaden senter rett over gaten, og det tar to minutter å rusle bort til Rema. Bussen går rett nedenfor og jeg setter pris på å ha heis rett opp fra garasjen."

Les mer om området rundt Berger Hage


Hagelag og takterrasser til hygge og glede

Selv om hun har lagt til rette for stor trivsel på sin egen markterrasse er Mette flittig bruker av de felles takterrassene i Berger Hage. Hun tar av og til venner med opp dit på lunsj. Der oppe er det litt mer luftig og en deilig utsikt. Mette har meldt seg inn i Berger Hages egne hagelag, og de har samarbeidet om å få på plass frodig beplantning i blomsterkassene. Det er også nylig etablert noen sittegrupper her oppe.

"Det er virkelig et stort gode at man kan bruke takterrassene fritt. Da føles det som man har større plass til rådighet, og man kan kose seg i solen utover kvelden."

Sameiet har også opprettet en egen facebookside for alle beboerne. Her informeres det om hva som skjer i sameiet og alle kan legge ut spørsmål osv. Hagelagets aktiviteter får også omtale her. De har for eksempel plantet en del urter i et par av kassene, så her kan folk bare komme og forsyne seg. «Vi ønsker jo at de flotte terrassene skal være i bruk. Det er virkelig et stort gode at man kan bruke disse områdene fritt. Da føles det som man har større plass til rådighet, og man kan kose seg i solen utover kvelden», sier Mette.

Mette forteller om et hyggelig og trygt nabolag. Hun har fått en del nye venner gjennom hagelaget, og hun har også en bror og svigerinne som har kjøpt leilighet i Berger Hage etter at de så hvor fornøyd hun var med sitt kjøp. 

"De har nylig flyttet inn, og takterrassene blir en fin møteplass for oss. Og er det dårlig vær har det hendt at vi sniker oss gjennom garasjeanlegget med et glass vin i hånda for å gå på besøk til hverandre» smiler Mette lurt. 

«Det er mange hyggelige folk her, og fin blanding av voksne, eldre, ungdommer og barn.»

Verdistigning allerede

Mette hadde nylig en verdivurdering av leiligheten sin, og den har allerede steget godt i verdi. Det er fint å vite at man har gjort en god investering

«At leiligheten allerede har økt i verdi spiller ikke så stor rolle, for jeg har ingen planer om å flytte herfra», sier Mette tilfreds.