Store og spennende ting skjer i Nannestad

Her kommer 1200 nye boliger. To selskaper går sammen om storprosjekt i Nannestad

 

Bakke AS og Nordby Eiendomsselskap AS går sammen om å bygge 1200 boliger på Bjørkeåsen, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Området ligger nord for Prestmosen i Nannestad.

Området som skal bygges ut er på totalt 530 mål. Av dette er 325 mål foreløpig regulert for 700–800 boenheter. I hovedsak skal det bygges konsentrert småhusbebyggelse.

– Det vil si eneboliger i kjede, tomannsboliger og rekkehus, og det blir variasjoner i både størrelser og prisklasser slik at det skal passe alle, både unge og eldre, enslige, førstegangsetablerere og barnefamilier, sier Morthen Bakke, konsernsjef i Bakkegruppen til avisen.

I tillegg planlegges et nærsentrum med sentrumsfunksjoner. Barnehage og skole ligger i nærheten og kommunen er forberedt for denne utbyggingen.

– Vi ønsker å utvikle et boligfelt hvor folkehelse og uorganisert aktivitet fremmes både sommer og vinter. Et sted hvor man utenfor døren har umiddelbar tilgang til naturens gleder. Vi ønsker blant annet å tilrettelegge for lysløype gjennom området tilknyttet det store løypenettverket i kommunen, stisykling og gode turopplevelser, sier Tor Eivind Nordby Vik, daglig leder hos Nordby Eiendomsselskap til Eidsvoll Ullensaker Blad.