Rælingen: perfekt for alle med en aktiv livsstil.

– Vi har marka rett utenfor døra, selv om vi fortsatt er nære både Oslo og Lillestrøm, sier Monica Steinmo Holler.

Sammen med mannen Kim Steinmo Holler, flyttet de inn i en nybygget enebolig på Hektnerårsen i Rælingen i 2015.  Monica, som er fra Sverige, har tidligere vært proffsyklist, og for henne er det viktig med gode muligheter for trening og natur i umiddelbar nærhet.

– I Laxå, der jeg er fra, er jeg vant til å ha skogen i nærheten. Det har jeg her også, samtidig som det er mye mer sentralt enn hva jeg er vant til. For meg var dette som Oslo, sier hun og ler.

Monica er tidligere proffsyklist, og begge to deltar på triatlon og sykkelritt. Da er det praktisk med gode treningsmuligheter i området. 

Kim er mer lokalkjent, og har selv vokst opp i nabokommunen Lørenskog. Likevel var det et enkelt valg å flytte til Rælingen.

– Du får rett og slett mer for pengene her ute. Da vi så på tomten første gang tenkte jeg at det var litt langt ut, men det var kun fordi det var uvant. Jeg bruker under 20 minutter til jobb på Haugenstua, sier han.

Godt oppvekstmiljø

Paret har blitt godt etablerte i sin bolig et fysisk steinkast fra Østmarka. Stiene som går innover skogen er uendelige, og det kjøres opp skiløyper rett utenfor om vinteren. Det er også gangavstand til Marikollen, som har lysløype, alpinanlegg, hoppbakker, fotballbane, skatepark og mye mer. For Kim og Monica, som aktivt deltar i triatlon-løpene ironman 70.3, samt sykkelritt, er treningsmulighetene alfa omega.

– Det er et godt utgangspunkt på både terrengsykling og landeveissykling, blant annet Øyeren rundt, sier Kim.

Sammen med hundene sine, har de kommet for å bli her på Hektneråsen. Nå er det også familieforøkelse på vei, og Monica og Kim er ikke i tvil om at oppvekstvilkårene for barn er optimale.


Kim og Monica venter nå sitt første barn, og setter pris på de gode oppvekstmulighetene i Rælingen på Hektneråsen.

– Området er veletablert med skoler og barnehager. Det er mange barn i området, og det er trygt og godt her, forteller de.

At det bygges og utvikles mer i nabolaget ser de også på som positivt, og de oppfordrer aktive mennesker til å vurdere området hvis man er på flyttefot.

– Her er det fint for folk i alle aldre, og det er perfekt for dem som er glad i å være aktive. Selv svigerfar på 70 har vært overalt på tur i skogen her, sier Kim.

 

 

Spennende prosjekt

Petter Andre Aure, eiendomsmegler i PROA, sier seg enig i at området passer for dem som er glade i natur og en aktiv livsstil. Han er selger for Bakke AS, som nå utvikler det nye boligfeltet Smestadlia på Hektneråsen.

 

Les mer om Smestadlia her


Petter Andre Aure i PROA Lillestrøm er selger for Bakke AS på Smestadlia. 

– Dette er et litt annerledes prosjekt som vi er veldig spente på, sier han.

Bakke AS bygger 14 kjedede eneboliger i townhouse-stil, med mange lekre detaljer. Det er en helt ny boligtype for området, og de passer for flere typer familier.

– Det er boliger både for de som har barn hjemme, men kan også voksne som ønsker en mer lettstelt bolig enn de store eneboligene, sier han.

Boligene er kjedede, og samtlige har stor takterrasse. Uten stor tomt og hage slipper man velikeholdsarbeidet som følger frittstående eneboliger, og med en ny og moderne bolig kan man bruke tiden sin på andre ting.

– Den største fordelen med å kjøpe nybygg er at det er forutsigbart. Det ligger en trygghet i at det er en stor og anerkjent utbygger, som er der om det skulle skje noe. Man har lovpålagt garanti i fem år, og når man kjøper nytt, så får man nøkkelferdig bolig du også kan være med å skreddersy med mangetilvalg. I tillegg får du med hvitevarer, og utearealer er ferdig opparbeidet. Dermed får du en helt nøkkelferdig bolig. Mantraet til Bakke er at du som kjøper skal kunne flytte rett inn og få en komplett bolig fra dag én, sier Aure.