Husbanken – et mer gunstig lån finnes ikke!

Har du mulighet til å finansiere boligen din i Husbanken, bør du gripe den med begge hender. Ingen andre huslån er nemlig i nærheten av å ha så gunstige betingelser. Men nesten like viktig er det at Husbanken sikrer at du får en bolig som tilfredsstiller strenge krav til kvaliteten på huset ditt.

Mange av våre boliger er godkjent av Husbanken, og kjøpere kan derfor finansiere hjemmet sitt til en rente som ligger langt under det vanlige banker kan tilby. For tiden 1,5 %.

Eksempelet over tar utgangspunkt i et lån med flytende rente, men Husbanken tilbyr også fastrente med 3, 5, 10 og 20 års løpetid. Felles for både fast og flytende rente fra Husbanken er at de ligger vesentlig lavere enn det du kan få i de fleste andre banker.

Husbanken – et kvalitetsstempel

Når vi bygger boliger, ønsker vi ofte at boligen skal godkjennes av Husbanken. Vi ønsker dette både fordi kjøperne våre da kan få landets desidert beste rente på huslånet sitt, men også fordi Husbanken setter høye krav til alt fra isolasjon og energibruk til universell utforming og byggeskikk. På den måten slår du to fluer i ett smekk: bedre økonomi fordi du har lav rente, og trygghet for at den nye boligen din holder høy teknisk kvalitet.

Regneeksempel:

Kjøp av bolig til kr 4 435 000,-

Egenkapital 20 % kr 887 000,-

Husbanklån 80 % kr 3 548 000,-

Lånekostnad per måned:  kr 4 199,-*

*Regnestykket er basert på renter per 01.01.2019, 1,41 %, 8 års avdragsfrihet/30 års løpetid på lånet. Regnestykket endres ved endring i rentesatsen. Egenkapital kan være startlån i annen bank. Husbanken gir maksimum finansiering av 80 % av kjøpesum. Eventuelle tilvalg må finansieres med annen finansiering/egenkapital.

 

Se video om noen av fordelene med Husbankfinansiering her: