Personvernpolicy

Introduksjon

Det er viktig for oss at du vet hvilke opplysninger vi innhenter om deg, og at du føler deg trygg på at personvernet ditt er ivaretatt.

Under følger en forklaring på hvordan og hvorfor vi samler data om brukerne av nettsiden vår, samt til hvilket formål vi benytter denne informasjonen.

Hvem er behandlingsansvarlig?

Bakke AS, ved administrerende direktør, er ansvarlig for behandlingen av opplysninger som kan knyttes til deg som privatperson.

Hva er formålet?

Opplysningene som innhentes om deg benyttes til tekniske, analytiske og markedsføringsrelaterte formål.

  • For å kunne forbedre nettsidens funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold, samler og analyserer vi data om din og andre brukeres nettadferd.
  • For å kunne gi deg relevante tilbud og tilpasset innhold i andre kanaler og annonsenettverk, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart.
  • Kunne ta kontakt med deg i forbindelse med salg eller kjøp av bolig i tråd med lov om eiendomsmegling

Hva er det rettslige grunnlaget?

Eiendomsmeglerbransjen er underlagt lovkrav som følger av lov og forskrift om eiendomsmegling: Lovens formål er å legge til rette for at omsetning av fast eiendom ved bruk av mellommann skjer på en sikker, ordnet og effektiv måte, samt å legge til rette for at partene i handelen mottar uhildet bistand.

Nettsiden tar imot personopplysninger fra forskjellige kanaler og distribuerer de til rett kontor/ansatt i Bakkegruppen og / eller meglerkontor, slik at kunden og ansatt får utført sitt ønske om boligkjøp. Disse kanalene kan være via Bakkegruppens hjemmesider (bakke-as.no og tilhørende prosjektsider) via Webmegler (Fagsystemet) via meglere eller andre tjenesteleverandører. For å få utført disse tjenestene må kunden akseptere at det samles inn et minimum av informasjon for å få utført tjenesten. Senere i prosessen kan det være behov for ytterligere informasjon som megler eller finansrådgivere trenger for å få utført tjenesten. Samtykke blir innhentet i alle tilfeller.

Hvilke personopplysninger behandles?

Informasjonen som lagres om deg som bruker, omhandler posisjonen din (IP-adresse), hvordan du navigerer på nettsiden og teknisk informasjon om nettleseren din og operativsystemet ditt.

Eksempler på opplysninger som lagres er:

  • Når du besøkte nettsiden sist.
  • Hvilke undersider du besøkte.
  • Informasjon du sender inn via bestillings- og kontaktskjemaer.
    • Navn/Etternavn
    • Adresse
    • Postnummer
    • Poststed
    • Telefon/mobil
    • Epost
    • Kommentarer
    • Samtykker
    • Formål
    • Kilde for henvendelsen
    • Registreringsdato
    • Boligen du er interessert i

Hvor hentes opplysningene fra?

Når du besøker nettsiden vår, registrerer vi informasjon om deg i en såkalt cookie eller informasjonskapsel, og i noen tilfeller IP-adressen din. En cookie er en liten tekstfil som lagres i internminnet til nettleseren din.

Videre innhenter og lagrer vi opplysninger fra eventuelle bestillings- og kontaktskjemaer du fyller ut.

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Når du besøker nettsiden vår, vil du få mulighet til å godkjenne eller avvise bruken av informasjonskapsler.

Dersom du velger å ikke akseptere bruken av cookies, kan det føre til at nettsiden ikke fungerer optimalt.

Dersom du ønsker å bli kontaktet av en av våre eiendomsmeglere i forbindelse med kjøp av bolig, må du i våre skjemaer registrere kontaktopplysninger. Med kontaktopplysninger mener vi:

  • Navn/Etternavn
  • Telefon
  • E-post
  • Postnummer
  • Adresse

Utleveres opplysningene til en tredjepart?

For å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår, samt relevant markedsføring i andre kanaler, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart. Eksempler på slike tredjepartsaktører er Google og Facebook. Under følger mer utfyllende informasjon om de aktuelle tredjepartsaktørene. Google / Google Analytics / Google (Dynamic) Remarketing / Google Adwords Converter / YouTube

Et Google-script blir brukt for å levere relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i Googles annonsenettverk.

Vi innhenter data om informasjonskapselen i nettleseren din, hvilke typer nettsteder du besøker, hvilke mobilapper du har på enheten din, innstillingene du har valgt i annonseinnstillinger, samt om du har besøkt domenet vårt tidligere.

Google registrerer også nettsteder og apper du har besøkt som tilhører bedrifter som annonserer med Google, tidligere interaksjon med annonser eller annonseringstjenester fra Google, samt Google-profilen din (inkludert aktiviteten din på YouTube og Google+)

Vi gjør ikke følgende: Kobler navn eller personlig identifiserbar informasjon til informasjonskapselen din uten samtykke fra deg. Vi knytter heller ikke informasjonskapselen din til sensitive emner som etnisitet, religion, seksuell legning eller helse uten samtykke fra deg.

Du kan også benytte Google Analytics nettlesertillegg for å hindre at vi bruker dine Google Analytics-data. Denne finner du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Googles standard retningslinjer for personvern finner du her: https://www.google.com/policies/privacy/

Google Tag Manager

Benyttes til å organisere og styre script som kjører på vårt/våre domene(r).

Facebook Custom Audience

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på og utenfor Facebooks tjenester. Finn ut mer om hvordan Facebook bestemmer hvilke annonser du får se her: https://www.facebook.com/help/562973647153813

Hvis du ønsker å kontrollere og administrere hva slags annonser du ser på Facebook, kan du justere annonseinnstillingene dine. Les om Facebook sine retningslinjer for personvern, samt mulighetene for å hindre at Facebook registrerer ditt adferdsmønster her: https://www.facebook.com/about/ads/

Tredjeparts spørringer/third party requests

Google Analytics arbeider gjennom tredjeparts spørringer, som lagres av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til en tredjepart.

Ved hjelp av informasjonskapsler utstedt av tredjepart, kan du oppleve å motta markedsføring basert på undersider du har besøkt på nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene inneholder kun aggregert informasjon, og ingen opplysninger som kan identifisere deg som bruker.

For enkel oppsummering og valg, går til vårt Senter for personvern

Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Sending av e-post fra nettsidene (Bakke AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Ja Ved sending av e-post Nei 24 måneder etter mottak Nei
Telefon Nei Ved sending av e-post Nei 24 måneder etter mottak Nei
E-post Ja Ved sending av e-post Nei 24 måneder etter mottak Nei

Nettsiden (bakke-as.no v/Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn/etternavn Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Adresse Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Postnummer Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Poststed Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Telefon/mobil Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
E-post Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Boligen Nei Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Samtykker Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Formål Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Kilde for henvendelse Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Registreringdato Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Kommentarer Nei Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke

Ved bestilling av salgsoppgave (Websystemer AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn/etternavn Ja Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Adresse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Postnummer Nei Ved registrering Nei Aldri X
Poststed Nei Ved registrering Nei Aldri X
Telefon/mobil Ja Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
E-post Nei Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Boligen Nei Ved registrering Nei Aldri X
Samtykker Ja Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Formål Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kilde for henvendelse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kommentarer Nei Ved registrering Nei Aldri X

Søkeagent (Websystemer AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn/etternavn Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Adresse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Postnummer Nei Ved registrering Nei Aldri X
Poststed Nei Ved registrering Nei Aldri X
Telefon/mobil Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
E-post Nei Ved registrering Nei Aldri X
Boligen Nei Ved registrering Nei Aldri X
Samtykker Ja Ved registrering Nei Aldri Nei
Formål Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kilde for henvendelse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kommentarer Nei Ved registrering Nei Aldri X

vY communication as

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn/etternavn Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Adresse Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Postnummer Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Poststed Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Telefon/mobil Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
E-post Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Boligen Nei Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Samtykker Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Formål Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Kilde for henvendelse Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Registreringdato Ja Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke
Kommentarer Nei Ved registrering Nei Lagres ikke Lagres ikke

Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Den registrerte har krav på innsyn, retting og sletting av mangelfulle eller uriktige personopplysninger, såfremt dette ikke kommer i konflikt med norsk lov om eiendomsmegling.

Personopplysningsloven stiller krav til internkontroll i form av etablering og vedlikehold av planlagte og systematiske tiltak for å oppfylle kravene i eller i medhold av personopplysningsloven, herunder sikre personopplysningenes kvalitet. Dette kan oppsummeres som:

  • Rutiner for oppfyllelse av virksomhetens plikter og de registrertes rettigheter
  • Rutiner og tekniske tiltak for informasjonssikkerhet

Hvordan sikres opplysningen?

All kommunikasjon er basert på SSL. Secure Sockets Layer (SSL) er kryptografiske protokoller som tilbyr sikker kommunikasjon på Internett for nettlesing, e-post, lynmeldinger og andre dataoverføringer. Opplysningene blir lagret på sikre servere bak en streng fysisk brannmur som ivaretar våre krav til sikkerhet.

Varslingsrutine ved brudd på personvernreglene

Ved et brudd eller mulig brudd på personvernet skal følgende varslinger utføres:

Rolle Gjør hva Frist
Den som avdekker avvik Melder til Daglig leder og ansvarlig hos Bakkegruppen Umiddelbart
Daglig Leder Melder til Kundens ansvarlige Umiddelbart
Kundens ansvarlige / Daglig leder Melder til bruker om bruddet og hvilke tiltak som settes i gang Umiddelbart
Kundens ansvarlige / Daglig leder Melder brudd til Datatilsynet Innen 72 timer

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker innsyn, retting eller sletting av dine personopplysninger ta kontakt med oss via e-post tonje@bakke-as.no dersom du har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til ditt personvern.