Snø ute, sol inne

 

Det er en av disse vinterdagene når nettavisene er fulle av bilder av snøkaos på Østlandet med tilhørende hånlatter fra nordlendinger som hevder østlendinger ikke vet hva snøkaos er for noe. Men dit vi skal, er det lunt og behagelig. Vi er nemlig på vei til Nittebergsvingen på Kjeller for å besøke Aina Johansen og Mona Myrvold.

 

Endelig!

«Kom inn, kom inn!» Aina Johansen smiler som en sol. Hun og samboeren Mona Myrvold har akkurat flyttet inn i nytt rekkehus med de to barna sine, og når vi sier nytt, så mener vi helt, splitter, flunkende nytt. De flyttet nemlig inn dagen i forveien og er fortsatt i lykkerus over å endelig ha flyttet inn i ny bolig. Aina byr på kaffe («kaffemaskinen var det første vi plugget i veggen»), og vi setter oss ned ved spisebordet ved døren til den snødekte verandaen. 

«Her blir det fint til sommeren, når vi kan nyte solen fra vi kommer hjem fra jobb, til den går ned», sier Aina. «Det er jo litt luksus med frokostterrasse i tredje etasje og middagsterrasse i andre, men vi venner oss nok til det», ler hun og forteller at det først og fremst var mer plass og bedre solforhold som gjorde at de valgte å flytte.

«Vi bodde faktisk rett oppi veien her, men begynte å se oss om etter noe større da ungene var over småbarnsperioden. De er åtte og elleve år nå, og kommer ikke akkurat til å ta noe mindre plass i årene som kommer. Vi hadde ikke lyst til å flytte langt – vi trives veldig godt her og har stor tro på Kjeller-området – så da vi så at disse husene ble påbegynt, ble vi veldig nysgjerrige, og etter å ha vært på visning var vi sikre i vår sak, sier Mona og forteller om en spennende tid der de fulgte byggeprosessen mens de gledet seg til å flytte inn. 

Det er jo litt luksus med frokostterrasse i tredje etasje og middagsterrasse i andre, men vi venner oss nok til det. Aina

Kortreist

«En av fordelene med å bo så nær, var jo at vi kunne følge med så å si fra sofakroken der vi bodde før. Det var litt sånn ‘nå får vi vegger’ eller ‘nå kommer kjøkkenet’», forteller Mona og smiler. «Det er fascinerende å se hvordan de setter opp disse husene – de er på en måte byggesett som kommer ferdig levert på trailere.»

Bakke bygger elementene i husene sine i sin egen fabrikk på Aurskog. Dette gjør at alle husene blir bygget i et tørt og kontrollert miljø av fagfolk med lang erfaring i de ulike typene. Denne måten å bygge på gir Bakke full kontroll over hele byggeprosessen slik at de kan oppfylle kundeløftet sitt: nøkkelferdige hus. 

Sofakroken i stua

Alt på stell

Aina og Mona kjøpte nytt hus forrige gang også, og noe bruktkjøp kom ikke på tale.

«Det er utrolig deilig å flytte inn i nytt hus. Da slipper du å forholde deg til gamle spikerhull i veggene eller striper i parketten og kan bare konsentrere deg om å gjøre huset til ‘ditt’. Det er også en fordel at du kan være med og bestemme farger på veggene og ulike interiørløsninger – da får du det akkurat som du vil ha det», forteller Aina. «Jeg opplever egentlig hele prosessen som ekstremt ryddig, og alle vi har vært i kontakt med underveis, har vært veldig hjelpsomme og hyggelige. Uansett hva vi har spurt om eller etterlyst, har det blitt tatt hånd om med en gang. Monica hos Bakke fortjener en stor blomst! Det må du skrive.»

Mona stemmer i og forteller at da hun kom ut i dag tidlig, forberedt på å drive arkeologiske utgravinger i snøen etter bilen sin, hadde en av Bakkes bygningsarbeidere allerede brøytet den fri.

«Dette er ikke slikt du forventer deg på en byggeplass, men jeg synes det har vært slik hele veien. At de som arbeider her, har en stolthet i det de gjør, som i alle fall jeg setter stor pris på», forteller Mona og fortsetter: «Du merker det på resultatet når folk trives og har det bra på jobben. Fra prosjektlederen på byggeplassen som jeg tror fysisk hadde stått på hodet om han trodde det ville gjøre oss mer fornøyde, til de som monterte kjøkkenet vårt fra Sigdal. Alt er på stell.». 

Venner overalt

En stor årsak til at de ville bo her i utgangspunktet, var Kjeller skole. Fra høsten 2013 har Kjeller vært profilskole for regionen innen real- og teknologifag og er kommunens kunnskapssenter når det gjelder disse fagene.

«Kjeller skole er en veldig bra skole, og vi synes også det er positivt at den er fra første til tiende trinn. Det betyr at barna våre skal gå sammen med venner og naboer til de er ferdige med ungdomsskolen, og det tror jeg er bra for lokalmiljøet», sier Aina, «og så er det jo en klar fordel at den bare ligger ti minutter unna, og at skoleveien er bilfri og trygg.»

Aina og Mona forteller at de gleder seg til det blir sommer og det blir litt liv i gatene.

«Vi liker veldig godt å bo i en ‘gate’ der du har et nabolag hvor alle kjenner alle og ungene er omgitt av venner. Det er viktig for oss at barna har boltreplass samtidig som vi kan føle oss trygge fordi vi har et nettverk rundt oss, og da er jo et slikt sted, der unger vokser opp sammen, det beste for alle.»   

 

Eikelundveien på Kjeller, Lillestrøm

  • Byggingen er godt i gang. Innflytting fra sommeren
  • Nøkkelferdige boliger med hvitevarer, sentralstøvsuger, ferdigplen og asfalt