Nærmere kommer du ikke resten av verden

Få områder har like stor vekst som Øvre Romerike og Gardermoregionen. Nannestad kommune kan skilte med økning i både arbeidsplasser og boliger. 

Nærmere kommer du ikke resten av verden

Etter at Oslo Lufthavn Gardermoen ble Norges hovedflyplass i 1998, har regionen rundt vokst i rekordfart. Flyplassen i seg selv genererer selvsagt mange arbeidsplasser, men nå ser også andre bedrifter nytteverdien av beliggenhet rett ved "resten av verden".

– Det er en stor trend å bygge flyplassbyer, der man legger arbeidsplasser rett ved en flyplass som kollektivknutepunkt, sier Thor E. Thoeneie.

Han er administrerende direktør i Oslo Airport City, selskapet som nå bygger opp en ny "bydel" mellom Oslo og Jessheim. Målet er å bygge opp flere kompetansearbeidsplasser som flest mulig mennesker kan nå.

– Fra Oslo Airport City og Gardermoen kan man nå 300 millioner europeere i løpet av to timer. Det gjør jo Gardermoregionen til Norges mest internasjonale og globale knutepunkt. Derfor er det attraktivt å etablere seg her, sier Thor.

Oslo Airport City har planer om å bygge og utvikle én million kvadratmeter. Dette vil gjøre Gardermoregionen enda mer attraktiv som et område å bo og leve i. 

– Nannestad og de andre kommunene rundt er alle fantastiske områder å bo hvis man jobber i Oslo Airport City. Det er ingen områder som kommer til å bli mer tilgjengelig enn dette i fremtiden. 

Oslo Airport City skal ligge rett øst for Oslo Lufthavn Gardermoen, og én million kvadrameter er planlagt å bygges ut. Dette vil skape mange arbeidsplasser.

Fint sted å vokse opp

Med et voksende arbeidsmarked blir det også et stadig større behov for boliger på Øvre Romerike og i Gardermoregionen. Et av de raskest voksende områdene er Nannestad kommune. Perfekt plassert rett ved Oslo Lufthavn, men likevel utenfor støysonen og dermed skjermet for mye av flytrafikken.

Tor Eivind Nordby Vik er leder i foreningen Nannestad næringsliv og kan fortelle om stor utvikling og mange planer i kommunen.

– Nannestad er en av kommunene med aller størst vekst de siste årene, og nå jobbes det med å styrke sentrumskjernen både med store boligprosjekter og næring, forteller han.

Vik synes det er positivt med utviklingen av næring og arbeidsplasser i regionen, der blant annet Oslo Airport City blir et spennende prosjekt. I tillegg er Gardermoen Vest Næringspark beliggende i Nannestad også et område under stor utvikling.

 

Les om vårt nye boligprosjekt i Nannestad her.

Tor Eivind Nordby Vik viser frem området Bjørkeåsen som er under utvikling.

– Med de ringvirkningene du får med å flytte en hovedflyplass, vil det selvsagt påvirke næringslivet. Det flytter etter, og da trenger man også bosteder og korte reiseveier, sier Tor Eivind.

I tillegg til en rivende utvikling i næringslivet, er det også et stort kultur- og idrettsliv i Nannestad. Med skiløyper og uendelige turmuligheter overalt er området perfekt for en aktiv livsstil.

– Nannestad er et fint sted å vokse opp, og det er mye som skjer samtidig som man slipper byens mas, sier Tor Eivind. 

Han forteller at selv om det er stor vekst i kommunen, har de klart å holde seg unna voksesmertene. De har vært godt forberedt på utviklingen i området, og har god dekning på skole og barnehage.

– Kommunen har også hatt fokus på boutvikling utenfor støysonen, og fokusert på god kvalitet. 

 

Les mer om Bjørkåsen og meld interesse her

 

 

Gardermoen Vest Næringspark ligger i Nannestad, og er under god utvikling. Veien er svært kort til flyplassen og resten av verden.

Et nytt trivelig nabolag

Ett av de nye boområdene som utvikles er Bjørkeåsen. I løpet av de neste årene vil området forvandles til et nytt og trivelig nabolag. Her kommer 72 boliger i første omgang, der første salgstrinn vil bestå av 20 boliger. Det er Bakke som utvikler området, og her kan du velge mellom kjedede boliger og rekkehus i ulike størrelser og varianter, alle med garasje eller carport.

– Vi gleder oss til å komme i gang utbyggingen av Bjørkeåsen i Nannestad. Dette blir et nytt og trivelig nabolag med kort vei til moderne skole og barnehage. Her snakker vi trygg skolevei, sier Silje Edman i Bakke.

Utenfor blir det store grønne uteområder til glede for liten og stor. Skisporten står sterkt i Nannestad, og fra boligene på Bjørkeåsen vil du kunne ta på deg skiene utenfor inngangsdøren og gå en deilig skitur i de vakre omgivelsene i Romeriksåsen. Har du lyst kan du til og med ta skiene til barnehagen.

– Dagligvarebutikker ligger en spasertur unna, og offentlig kommunikasjon vil ligge i umiddelbar nærhet. Det skal opparbeides ny infrastruktur på området med ny busstrasè og Gardermoem ligger bare en 10 minutters kjøretur unna. Her vil du bo i en region som er i rivende utvikling med nye arbeidsplasser som vil etableres de kommende årene.

Bjørkeåsen blir et trivelig nabolag med kort vei til det meste.

Et hjem du vil hjem til

– Vi har lagt ned mye arbeid i å skape gode planløsninger som passer et aktivt familieliv enten du er i småbarnsfasen eller har eldre barn i hus, forteller Silje.

Boligene leveres med god grunnstandard, men det vil også være mulig å gjøre individuelle tilpasninger slik at du får boligen levert i tråd med dine ønsker.

De får to til fire soverom, bad i hver etasje og lys og luftig oppholdssone. Enkelte av boligene har også et vaskerom i nær tilknytning til inngangssone. Her er det bare å sende barna rett inn i skitne kjeledresser. Praktiske løsninger teller mye i en hektisk hverdag! 

– Vår filosofi er å bygge «et hjem du vil hjem til». På Bjørkeåsen kommer det boliger som er gode å leve i, uansett behov. Vårt mål er at du som flytter inn skal stortrives i ditt nye hjem.