Møt Kristiane Berg - ny leder av prosjektering og byggesak.

Indre.no har intervjuet nye leder for prosjekter og byggesak i Bakke. Her kan du lese saken: 

Kristiane Berg var i fødselspermisjon med lille Ivar, som kun var seks uker, da hun fikk en henvendelse fra et rekrutteringsbyrå.

37-åringen ble ansett som en mulig kandidat for stillingen som leder av Bakkes nye prosjekterings- og byggesaksavdeling.

– Jeg hadde arbeidet som byggesaksbehandler i Aurskog-Høland kommune de siste seks årene og hadde planer om å gå tilbake til den jobben, som jeg trivdes veldig godt i. Men jeg tenkte det ikke skadet å stille til intervju, der jeg gikk i ammetåka.

Etter en samtale hos rekrutteringsbyrået og en samtale med Morthen Bakke og daglig leder Didrik Røhmer i Bakke, fikk Kristiane tilbud om å bli leder av den nye avdelingen.

– Jeg brukte ikke lang tid på å bestemme meg. Selv om jeg har trivdes kjempegodt i kommunen, med gode kolleger og en interessant jobb, kommer aldri en sånn mulighet så nære hjemme igjen. Det viktige er ikke reiseveien, men den spennende jobben i en lokal hjørnesteinsbedrift – som har store ambisjoner om å konkurrere med de aller største boligprodusentene. sier tobarnsmoren Berg, som bor på Finstadbru.

– Ble raskt husvarm

Daglig leder Didrik Røhmer i Bakke forteller at Kristiane Berg først og fremst ble ansatt på grunn av personlige egenskaper.

– Stillingen ble lyst ut fordi vi ønsker oss bedre kontroll på byggesaksprosessene og opprinnelig så vi nok for oss en konsulent fra privat sektor som kunne rekrutteres til jobben, men da rekrutteringsbyrået hadde sporet opp Kristiane, ble vi interessert. Bakgrunnen hennes som jusutdannet og arbeidslivserfaringen hennes var selvfølgelig relevant, men det er Kristianes personlige egenskaper som til syvende og sist gjorde at vi ansatte henne. Hun har blitt raskt husvarm og har kommet fint inn i rollen sin og er allerede en solid bidragsyter i Bakke, fastslår Røhmer.

Under seg har Berg seks ansatte : Fire konstruktører, en som jobber med energiberegninger og kvalitetssikringssystemer i alle ledd og en som arbeider med seksjoneringer, terreng og situasjonsplaner.

– Dette er skikkelig bra folk, som har tatt imot meg på en veldig god måte – og som tar alle oppgaver som kommer i deres vei på strak arm.

Nå sitter hun på den andre sida av bordet i forhold til da hun jobbet i kommunen, og ser sakene fra den andre vinkelen.

Det er mange regler å forholde seg til når en bygger boliger. Min avdeling kommer inn etter at mulighetsstudier, reguleringsarbeid og ferdige regulerte tomter er unnagjort. Det er herfra og inn til kunden får levert den nøkkelferdige huset som jobben vår gjøres, forklarer Berg om jobben, som hun har vært i i halvannen måned i disse dager.

Bakkes nyansatte avdelingsleder har dessuten rukket å bli inspirert av foredragsholder Solfrid Flateby, som nylig talte på Bakkes strategisamling.

– «Hvis du itte dauer ta det, kan du vel prøve », sa Solfrid, noe som var et sitat fra moren hennes, Tove, og det tok jeg veldig til meg. Jeg hadde aldri hørt Solfrids foredrag, men det var verdt å vente på, hun er virkelig inspirerende!

Fast lunsj-gjest

Til tross for at hun ikke har vært i jobben lenge, har Kristiane merket seg at det finnes en utpreget kultur hos sin nye arbeidsgiver.

– Man unner hverandre godt og gir gode tilbakemeldinger. På den annen side stilles det høye forventninger. Det virker som et godt sted å jobbe med gode kolleger og varierte arbeidsoppgaver.

Bakke ble nylig sertifisert som Great Place to Work-arbeidsgiver, som er basert på inngående arbeidsmiljøundersøkelser blant de ansatte.

– Det er ikke alle forunt å gå fra en jobb de liker veldig godt til en ny en, jeg gleder meg veldig til framtida her, avslutter Kristiane – før hun tar imot Ivar på ni måneder, som har kommet innom for å få lunsj sammen med pappa Anders.