Har reist 8000 ganger mellom Nannestad og Oslo

Hege-Anita Ringstad (38) har bodd i Nannestad hele livet, og har pendlet 19 år til Oslo. Reiseveien gjør henne ingenting, for hun og mannen Vegard opplever at Nannestad er det perfekte sted for barn å vokse opp.

 

Les mer om Bjørkeåsen i Nannestad og se ledige boliger her

– Mange av barndomsvennene mine ble igjen her. Og de som dro, kom tilbake, forteller Hege-Anita Ringstad (38). Selv kunne hun ikke tenke seg å bo noe annet sted.

– Jeg vokste opp med familie og venner på alle kanter. Du får en del viktige kvaliteter med på kjøpet når du bor på et lite sted. Tempoet er litt langsommere, det er lettere å stikke innom naboen for å låne et par egg eller bare slå av en prat, sier tobarnsmoren.

Hun og mannen Vegard Johnsrud bor med barna Nicolay (10) og Wilhelm (7) på Eltonåsen i Nannestad. Som et ledd i kommunens satsning på videre vekst, bygges nå flere flotte boliger i området, nærmere bestemt på Bjørkeåsen.

GODE OPPVEKSTVILKÅR: På Bjørkeåsen skal det bygges rekkehus og kjedede boliger.

Omgitt av natur og frisk luft

Det har vært den rareste vinteren i manns minne. Ute er åkrene gule, ikke hvite. Likevel står skisko på rad og rekke i gangen hjemme hos Hege-Anita og familien.

– Det er vanskelig å tro det når vi sitter her, men på åsryggen bak meg er det faktisk silkeføre. Når det først snør her, har det en tendens til å snø mye, forteller hun. Det er som bygdas store sønn, Bjørn Dæhlie, pleide å si: «Har du bra snø under beina flere måneder i året enn konkurrentene, blir du sannsynligvis bedre på ski».

LES MER OM BOLIGPROSJEKTET BJØRKEÅSEN HER
– Det at vi har natur og frisk luft på alle kanter, er jo et stort pluss. Barn blir preget av omgivelsene de vokser opp i, og jeg er overbevist om at det er sunt å ha skog og mark lett tilgjengelig, sier hun.

Uansett om man velger å drive med idrett eller ikke: Naturen i Nannestad har noe for alle; sykkelturer, bærplukking og fiskevann.

– I familien har vi flere små tjern vi drar til om sommeren for å bade, noen skikkelige perler, forteller Hege-Anita.

FLYTT RETT INN: Alle boligene leveres komplett og nøkkelferdige, med hvitevarer fra anerkjent leverandør, sentralstøvsuger, peisovn, ferdigplen og asfaltert oppkjørsel.

Verner om gode verdier

En annen ting Hege-Anita har sans for, er at ansvaret for at barna har det bra oppleves mer kollektivt på små steder.

– Disse verdiene føler jeg at Nannestad har klart å beholde, og er kanskje noe av grunnen til at så mange av mine barndomsvenner har valgt å bli boende her, sier hun. Vegard skyter inn:

– Jeg vokste opp i Gjerdrum, nabokommunen. Der bor omtrent like mange mennesker, men alt er mer sentrert rundt kommunesenteret. Nannestad er langstrakt, den strekker seg helt opp til Hurdalsjøen. Dermed blir tilbudene spredt, og alle har det meste i nærheten, enten det er idrettslag, korps, nærbutikker, barnehager eller skoler, sier han.

De fleste skolene i kommunen ligger rett i nærheten av skogkanten. Familien Ringstad Johnsrud flyttet inn på Eltonåsen da området det var helt nytt. De fleste som bor der flyttet inn samtidig.

– Gutta våre vokser opp med venner på alle kanter, og gangsti opp til skolen, 400 meter unna. Fordelene, tryggheten og gleden dette gir både oss og dem kan ikke måles, sier de.

Økonomisk gunstig

Det er heller ingen ulempe at boligprisene i Nannestad er relativt gunstige.

– Vi fikk mye for pengene våre, og har flere venner som har flyttet fra Oslo eller Bærum og fått veldig mye større plass – både ute og inne.

Med kollektivtilbudet er det uproblematisk å bo her og jobbe i Oslo, mener Hege-Anita. Gardermoen ligger 10-15 minutter unna, og derfra er du i Oslo sentrum på 20 minutter. Selv har hun satt pris på de mer enn 8000 reisene mellom Nannestad og Oslo.

– Hvordan du har det i dag, bestemmes litt av hvordan du tror du får det i morgen. Vi føler at kommunen er opptatt av å stimulere til vekst, både for innbyggerne og næringslivet. Det bygges nye boliger, skapes nye arbeidsplasser og en splitter ny svømmehall er på gang. Det er godt grunnlag for fremtiden, sier hun.