Boligfeltet Granåstoppen: – Vi falt pladask for takhøyden og vinduene

I en nybygget kjedet enebolig bor Joakim Amundsen, Martine Bunæs og hennes to døtre. Boligen ble oppført av Bakke AS i 2018, og er en av de første av mange planlagte boenheter i det nye feltet.

– Vi falt pladask for takhøyden og de vinduene, sier Martine.

Les mer om ledige boliger av samme type på Granåstoppen her.

Den moderne funkisboligen kan nemlig skilte med over fire meter takhøyde på det høyeste, og store vindusflater slipper inn mye lys. Det gir stuen et svært romslig inntrykk.

– Dette huset overrasket med utførelsen og kvaliteten, der takhøyden er en av detaljene, sier Joakim.

Stor takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye lys er en av de tingene Martine og Joakim setter pris på ved boligen. 

Begge er opprinnelig fra Rælingen, men da de skulle finne en felles bolig var det naturlig å se til Fetsund der Martine har bodd i over tre år og hvor barna går på skole. Paret kikket på en del brukte boliger, med tanke på å pusse opp selv.

– Vi er er begge glad i interiør og oppussing, og har flinke fedre som hjelper til. Vi har fulgt med på markedet og var klare for å kjøpe brukt, men ble overrasket over prisene var såpass høye. Så kom dette prosjektet på markedet, og da fikk vi være med fra start, sier Joakim.

Dermed endte de opp med en splitter ny og nøkkelferdig bolig, men likevel tilpasset deres egen stil.

– Da vi kjøpte i juni i fjor rakk vi akkurat tilvalgsfristene. Så både kjøkken og bad er oppgradert, i tillegg til downlights og noen andre detaljer, sier Martine.

Nysgjerrig? Les mer om ledige boliger på Granåstoppen her.

Lett å pendle

For dem som ikke kjenner lokalområdet så godt, kan Fetsund virke langt unna. Det avkrefter Joakim, som jobber i Oslo sentrum og pendler med toget til jobb hver dag.

– Jeg bruker rundt en halvtime til jobb. Jeg kjører ned til Svingen stasjon, og tar toget til Nationaltheatret, sier han.

Martine har hjemmekontor som base, men pendler også inn til Løren i Oslo. Begge sier at det ikke er noe problem å bo på Granåstoppen selv med jobb i Oslo. I tillegg er nærheten til Gardermoen en fordel for dem som er glad i å reise.

Noe av det de setter mest pris på, er å ha naturen er rett utenfor døren. Det passer perfekt for en aktiv livsstil.

– Begge er glad i å trene, og Fetsund er veldig fint med både Glomma og marka. Her kan man ta på seg joggeskoene utenfor døra, og om vinteren er det masse lysløyper i området, sier Joakim.

Granåstoppen ligger landlig til, med naturen rett utenfor døra. 

Idrettsmiljøet i Fet kommune er også veletablert og godt, og den store flerbrukshallen Eika Fet arena ligger i gangavstand fra Granåstoppen. Nå som familien er godt etablerte som en av de første i det nye boligfeltet, gleder de seg til å følge med på utviklingen framover.

 

– Vi føler at dette er et trygt og godt sted å vokse opp, og det passer fint for barnefamilier. Det er stille og rolig i området, og vi trives godt. Vi har landet nå, og nyter å være hjemme.

 
Rimeligere priser

Og de neste årene vil det bli spennende å følge utviklingen på Granåstoppen.

Petter Andre Aure i PROA Lillestrøm.

 

– Det er et boligfelt som i realiteten starter helt fra null. Det har blitt solgt selvbyggertomter, men nå selges det ferdige boliger i forskjellige størrelser, sier Petter Andre Aure i PROA Lillestrøm.

Han er eiendomsmegler, og selger boliger for Bakke AS. Han forteller at Fetsund er et spennende område med fantastiske turmuligheter og rekreasjonsområder. I tillegg har Fetsund en annen fordel.

– Prisene her er vesentlig lavere enn i områdene som ligger nærmere Oslo, sier han.

Av de kjedede eneboligene som er tilsvarende den Martine og Joakim bor i, er det nå tre ledige igjen.

– Fordelen med å kjøpe en nybygget bolig er blant annet garantien på fem år. I tillegg får man helt nøkkelferdige boliger fra Bakke,, der uteområder er opparbeidet og hvitevarer er inkludert. Med Bakke skal du som kjøper kunne flytte rett inn og få en komplett bolig fra dag én, sier Aure.

Nysgjerrig? Les mer om ledige boliger av samme type på Granåstoppen her.