bakke

Velkommen til Fagerstrand

På Fagerstrand bor du i naturskjønne og fredelige omgivelser, kun 40 minutters biltur unna hovedstaden. Fagerstrand ligger plassert ved Oslofjorden, lengst syd på Nesodden i Viken fylke. Området er et populært boområde, og det bor i underkant av 2.900 innbyggere her.

Å bo på Fagerstrand 

I nærmiljøet finner du Fagerstrand barnehage og Fagerstrand Skog-FUS barnehage. For de større barna er Myklerud skole og Bakkeløkka ungdomsskole praktisk plassert på Fagerstrand. Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar eller Kiwi. Nærsenteret tilbyr også legesenter, frisør og apotek.

 For den aktive er det gode aktivitetstilbud i området med kunstgressbane, flerbrukshall, skatehall og treningssenter. Idrettsforeningen på Fagerstrand jobber for et godt tilbud og et godt sosialt miljø for både medlemmer, trenere og foreldre.

Mat og kultur 

Fagerstrand og Nesodden generelt er kjent for å være et kulturelt område. Det finnes flere trivelige spisesteder på Nesodden. Ett av de er den koselige kafèen Annas hybel, som ligger på Fjellstrand, 10 minutters kjøretur fra Fagerstrand. Her kan du nyte deilige kaker, småretter og middagsretter. Stedet har også skjenkebevilling. Annas hybel arrangerer også quiz-kvelder for de som ønsker sosiale treff og en god matbit. Nesodden har til og med sin egen Jazzklubb, og arrangerer en svært populær årlig jazzfestival. 


Øyer på rekke og rad

På Fagerstrand bor man tett på naturen og Oslofjorden. Med båt er det kort vei til de fantastiske øyene som ligger på rekke og rad. Håøya, som ligger få minutter syd for Fagerstrand, er den største av øyene i indre Oslofjord. På søndre del av øya, som er et naturreservat, beiter geiter fra mai til desember. For første gang på over 125 år, hekker det også et havørnpar på øya. På øyas nordside er det også tillat å telte inntil to døgn. Andre øyer som Aspond, Lågøya og Langåra ligger også rett utenfor Fagerstrand. Her ute finner man også Steilene fyr. Steilene fyr kan leies for overnatting, og gir de besøkende en flott opplevelse. Her ute kan du oppleve å bo i den gamle fyrvokterboligen, mens du tar livet med ro og nyter naturen med det rike fuglelivet på øya. Drøbak, Oscarsborg og ikke minst Oslo-by en kort tur unna på sjøveien.


Kyststi

Nesodden kommune har fine turmuligheter langs hele kystlinjen, både i Bunnefjorden og langs Oslofjorden. Flere og flere av stiene blir blåmerket og regulert til kyststier. Disse flotte kyststiene finner vi også ved Fagerstrand, noe som gjør at du har fantastiske turmuligheter langs hele kysten rett utenfor stuedøren.En populær badeplass

Fagerstrand har en herlig badeplass med strandlinje på ca. 300 meter. Badeplassen er Nesoddens største sandstrand, og er svært populær blant de lokale og besøkende til området. Hver sommer sjøsettes flotte vannleker til glede for liten og stor. Her er det bare å hoppe, skli og boltre seg i vannet. Det er Fagerstrand Vel som vedlikeholder den populære badeplassen.


Opplev fjorden med kajakk 

Nesodden kajakklubb holder til i området. Gjennom denne klubben kan du både gjennomføre padlekurs og leie kajakk. Hva er vel bedre enn å kunne ta en padletur på Oslofjorden, i rusleavstand fra egen stuedør? Dette er rett og slett et privilegium av de sjeldne, for de som bor i området.

Velkommen til Fagerstrand! 


Nærhet til alt

Offentlig transport

Buss fra Skogheim linje 575, 576 3 min

Barnehager

Fager Skog barnehage 9 min gange

Fagerstrand barnehage 13 min gange

Skoler

Myklerud skole 1-7 kl. 20 min gange

Bakkeløkka ungdomsskole 8-10 kl. 8 min gange

Frogn videregående skole 12 min biltur

Sport

Bakkeløkka ungdomsskole ballspill 8 min gange 

Tarudjordet ballspill 10 min gange

Orange Studio trening 5 min gange

Shopping