bakke

Med sentrum i gangavstand og naturen rett utenfor døra

Boligprosjektet Skogmo Park ligger i et av Jessheims mest populære boligområder - det er solrikt, rolig og naturnært, men bare 500 meter fra sentrum og togstasjonen.

Det beste stedet for en god oppvekst
I én av de romslige 4-roms leilighetene, bor familien Mustafa. Fitim og Elmedine flyttet sammen med datteren sin Arilena inn i sin splitter nye leilighet sommeren 2021. Den lille familien på tre ønsket å finnet et trygt og godt bomiljø for den lille datteren, samtidig som de selv ønsket å bo i et trivelig område mellom skog og by. Drømmeboligen fant de på Skogmo park.

Uteområdene på Skogmo park inviterer til lek, hygge og et godt naboskap med benker og små lekeområdet.

Et stort steg å kjøpe ny bolig
Det å kjøpe ny bolig, er et stort steg for en liten familie. Det er mye som skal klaffe for at hverdagen på et nytt sted skal bli så god som mulig. Fitim jobber i Statistisk sentralbyrå i Oslo, samtidig som han ofte reiser til Kongsvinger. Emedine jobber på Akershus universitetssykehus i Lørenskog mens Arilena går i barnehage rett i nærheten av Skogmo park. En grei pendleavstand og gangavstand til offentlig kommunikasjon var derfor viktig i valg av bosted.

– Det et viktig for meg å ha kort vei til offentlig kommunikasjon, sier Elmedine. Med kun 7 minutter gange til togstasjonen, er det lett å komme seg til og fra jobb. I tillegg er det en stor fordel i hverdagen at barnehagen ligger rett i nærheten, legger hun til. Med tanke på tiden som venter, er det også positivt at både barne- og ungdomsskolen og videregående skole ligger i umiddelbar nærhet. Selv om det er enkelt å benytte seg av offentlig kommunikasjon når man bor på Skogmo park, synes Fitim det er positivt at det også er lett å bruke bilen der de bor.

– Med egen garasjeplass i kjelleren og gjesteparkering både ute og inne, er det lett for både oss selv og våre gjester å benytte bil, dersom man ønsker det. Allikevel føler man at man bor på et bilfritt område, noe som er positivt for bomiljøet, sier Fitim.


Arilena koser seg på rommet sitt, der hun ofte er sitter i vinduskarmen og kikker ut på den fine lekeplassen.

Et godt naboskap
Et godt naboskap er viktig for å trives i hverdagen. – Her oppdaget vi tidlig at det var flere gode naboer, foreller Elmedine. Vi har allerede vært på grillfest med hyggelige naboer og vi setter også stor pris på at alle byggene på boligfeltet har opparbeidet små, trivelige lekeplasser, forteller hun. Paret forteller også at de setter pris på at uteområdene er ryddige, pent opparbeidet og at sikkerheten til barna på Skogmo park er godt ivaretatt.

Jessheim har alt hva man trenger. Blant annet Jessheim storsenter med 150 forregninger.

Jessheim – Byen som har alt!
Nærhet til naturen er viktig for den lille familien. Det å ha skogen rett utenfor vinduene gir en god ro. Allikevel setter de stor pris på å ha gangavstand til Jessheim sentrum. De beskriver Jessheim som en liten by som har `alt`. - Byen vokser på en positiv måte, forteller Fitim. Det er et godt tilbud innen idrett for barn og unge. Det kort avstand til den nye svømmehallen, fotballbaner og andre aktivitetsområdet, samtidig som selve Jessheim sentrum har alt hva man trenger.

Fra Skogmo park kan du rusle til Jessheim sentrum som byr på sjarmerende spisesteder og et storsenter med 150 forretninger. Her finner du også et eget bibliotek, kulturskole og et trivelig kulturhus hvor det vises filmer, teater og dans, og ikke minst et sentrum for hyggelige kulturbegivenheter. Blant annet er Jessheimdagene en populær festival som arrangeres hvert år i august, hvor hyggelig handel og gode konserter skaper god og minnerik stemning både i og utenfor sentrum.

En romslig stue, er noe som fremheves som positivt i den nye boligen.

Kjøpsprosessen og ny bolig
Det er mye som skal fungere når man kjøper ny bolig. For Fitim og Elmedine var det av positiv betydning at de kunne forholde seg til én og samme kontaktperson gjennom hele kjøpsprosessen. De satt stor pris på at de fikk inspisere boligen både før, under og etter bygging. Dette gjorde at det var lettere å ta et eierskap til boligen de skulle flytte inn i.  Sikkerhet med tanke på datteren deres er viktig. Derfor var det også positivt at de ble møtt med en god respons når de ønsket å få satt opp et ekstra rekkverk på uteplassen. Det å flytte inn i noe som er helt nytt, er også noe paret satt stor pris på. Gulvvarme i hele leiligheten, god kvalitet og en romslig stue er noe av det som trekkes frem som positive egenskaper med den nye boligen.

– Vi flyttet fra ca. 70 kvadratmeter til ca. 120 kvadratmeter, forteller Fitim. Her på Skogmo park har vi funnet drømmeboligen vår. God plass, ekstra baderom tilknyttet foreldrerommet, rolige omgivelser mellom skog og by og et godt nærmiljø, gjør at paret gleder seg til nye opplevelser i ny bolig på Skogmo park.