bakke
Nemanja stortrives i sin nye leilighet på Skogmo Park. Det føles godt at alt er nytt, sier han, mens han lager i stand en god cappuccino

Endelig har jeg kommet hjem

I én av de mindre leilighetene på Skogmo Park, treffer vi Nemanja. Han er 38 år og har kjøpt sin første leilighet, der han bor sammen med sine to døtre på 7 og 12 år.

For 7 år siden flyttet han fra Serbia til Norge. Han ønsket å finne et trygt og godt sted, der han kunne bo sammen med sine to døtre. - De går begge på skole i nærheten og for meg var det utrolig viktig at de kom til et sted der de kan få gode venner i nabolaget, forteller Nemanja. Gleden var stor når ha oppdaget at det allerede hadde flyttet inn flere barnefamilier med barn på samme alder.

Nemanja er godt fornøyd med at plattingen i 1. etasje har fått en fin tilknytning til en liten plen.

Drømmen om egen platting
Nemanja, er en av flere som nå har innredet og begynt å komme i orden i sin nye leilighet på Skogmo Park. Drømmen var egen platting.

– Det har jeg fått her, sier den 38 år gamle pappaen, som stolt viser frem uteplassen i sitt nye hjem på Skogmo Park.

Likte Skogmo Park fra første øyeblikk
Det å kjøpe ny bolig, har vært et stort skritt for meg. - Jeg skal trives med å bo her. Det samme skal jentene mine, sier Nemanja. Da jeg besøkte Skogmo Park første gang, kjente jeg umiddelbart at dette var det perfekte for oss tre.

Nemanja jobber i hjemmesykepleien. Noen gange tidlig, andre ganger sent. Derfor var det viktig å finne et hjem, der det også bor andre barn og unge i nabolaget. Skogmo er et trygt hjem å komme hjem til, forteller han.

- Jeg er oppvokst i hus med egen hageflekk. Jeg ønsket å kjenne litt på den følelsen fra min egen oppvekst. Derfor var det viktig for meg å få tak i en leilighet som lå i 1. etasje. I kjøpsprosessen kunne Nemanja velge mellom en leilighet på bakkeplan og et par andre leilighet som lå høyere i bygget. – Jeg var strålende fornøyd med at jeg kunne velge å bo på bakkeplan. Det gjorde at jeg fikk vi en fantastisk platting med en liten hageflekk, legger han til. Akkurat slik jeg drømte om.

Et godt naboskap
Et godt naboskap er viktig for å trives i hverdagen. – Jeg har allerede blitt godt kjent med flere hyggelige naboer. Jeg har valgt å bli med i styret, der jeg har tatt på meg oppgaver innen økonomi. Vi som sitter i styret, treffes omtrent én gang i måneden.
I tillegg til at vi gjør en god jobb for felleskapet, er det også en utrolig fin måte å bli kjent med nye mennesker på, forteller Nemanja.

Kort vei til et koselig sentrum
Nærhet til skogen betyr mye for Nemanja og døtrene hans.  I tillegg betyr det mye å ha kort vei til offentlig transport og til et hyggelig sentrum. Jessheim har et storsenter som byr på det meste. Selv setter jeg mest pris på at Jessheim har klart å bevare de koselige og små stedene. Jeg trives best når jeg kan kikke i butikker eller gå på en café som ligger på gateplan, forteller Nemanja.

  • Jessheim er en by i vekst som har klart å ta vare på det originale. Foto: Henrik Strømstad

Kjøpsprosessen og ny bolig
Den gode kommunikasjonen med selger og den gode hjelpen jeg fikk underveis i kjøpsprosessen har betydd mye, kan Nemanja fortelle.

Det at alt er nytt, setter han også stor pris på. Ting fungerer godt og man kan begynne å bo fra første stund. Varmekabler, garasje, stille og rolig er noe av det som nevnes som positivt, når Nemanja snakker om hva som er fint med det å velge en ny bolig.

Her på Skogmo Park har vi helt klart funnet drømmehjemmet vårt, forteller Nemanja. - Her skal vi bo så lenge vi trives.