bakke
Byggeprosessen har startet på Skogmo Park.

– Det kommer til å bli et tiltalende område.

2018-12-10
Det er bare 500 meter å gå til Jessheim togstasjon og resten av byens livlige sentrum. Likevel er det akkurat passe tilbaketrukket og rolig. En av dem som allerede har sikret seg en av leilighetene, er Stein Borgen.

– Vi begynner å se at det ikke er så mange år til pensjonisttilværelsen, derfor så vi at tiden begynte å bli moden hvis vi ønsket å flytte i leilighet, forteller han.

Stein er en ekte ullensokning, født og oppvokst på Gardermoen. Etter mange år i enebolig på Jessheim, er tiden derfor inne for noe nytt og mer lettstelt for han og kona.

– Vi har vært litt på utkikk etter prosjekter vi likte, og jeg har visst om Skogmo Park en stund. Da vi kikket på det bestemte vi oss for at det passer oss godt. Prosjektet er veldig fint, og det kommer til å bli et tiltalende område, sier han.

Jessheim har alltid vært et godt sted å bo

Mange godt voksne opplever at eneboligen blir stor og mye å vedlikeholde når barna har flyttet ut, og velger derfor å flytte til leilighet.

– Vi vet hvor vi er helsemessig i dag, men ikke om fem eller ti år. Så det er greit at vi har tatt den flytteprosessen da. Vi har også en fritidseiendom på Sjusjøen som vi bruker optimalt og mye, og skal vi bruke den like mye som vi ønsker, har vi ikke anledning til å ha så mange gjøremål hjemme, sier han.


Godt inntrykk

Romeriksselskapet Bakke utvikler Skogmo Park sammen med SPG, og de ønsker å skape et unikt prosjekt. Leilighetene bygges med 2 til 4+ rom, og alle får store balkonger.

– Leilighetene er utformet slik at de skal passe for alle. Ved å organisere bygningene i åpne kvartaler, spiller vi på referanser til det urbane samtidig som boligene får kontakt til de vakre omgivelsene, sier arkitekt Johannes Goa Ludvigsen i GOA Arkitektkontor.

Det er lagt vekt på gode lysforhold, og mange av leilighetene er gjennomgående. I tillegg vil alle leilighetsbyggene få hvert sitt uttrykk, slik at det blir et unikt gårdsrom og bomiljø. For Stein Borgen var det viktig å kjøpe av en velrennomert utbygger. Det var en av flere grunner til at det ble Skogmo Park og Bakke.

– Jeg har stor tiltro til Bakke, og et godt inntrykk av selskapet. Det har vært en viktig del av prosessen, sier han.


– Det er her vi hører hjemme

Jessheim og Ullensaker er et av områdene med størst vekst og utvikling de siste årene. Etter at Oslo Lufthavn ble hovedflyplass, har både antall innbyggere og arbeidsplasser økt, og i 2018 var det Norges største vekstkommune. For Stein og kona var det naturlig å bli boende i hjemkommunen.

– Det er her vi har relasjonene og nettverket vårt. Og Jessheim har alltid vært et godt sted å bo, men nå har det utviklet seg enda mer. Byen dekker stort sett de fleste behov, pluss litt til. Det er et rikt tilbud både kulturelt og sportslig, og det er god kommunikasjon til både Gardermoen og Oslo. Så det var ingen tvil, det er her i Ullensaker vi hører hjemme, sier han.

I Skogmo Park er det gangavstand til alt man trenger i hverdagen, og Stein ser for seg at behovet for bil også blir mindre når de overtar leiligheten. Både rekreasjonsområdene og bysentrum er nært, og derfor passer området både for barnefamilier, godt voksne og alle andre. 

Jessheim stadion med blant annet fotballbaner, ishall, flerbrukshall, friidrettsstadion ligger i nærheten. I tillegg bygges det også ny svømmehall i nærheten av Jessheim Stadion med seks svømmebasseng, sklier og badstuer.

– Det er også kort vei til Hurdal og Romeriksåsen, med enorme muligheter for både ski og sykkel eller hva du måtte ønske, sier Stein.

Med en splitter ny, nøkkelferdig leilighet får man “en ny start”. Ved å kjøpe nytt er man også sikret garanti, boligen er bygget etter de nyeste byggforskriftene. Det gir godt klima, både inne og ute.

– I det øyeblikket du flytter fra enebolig til leilighet gjør du jo en vesentlig livsstilsendring. Det blir store endringer, og det er klart at det blir spennende, sier Stein.