bakke

Arkitektens visjon

En skaper av gode hjem

Audun Ingvoldstad jobber som arkitekt hos Asplan Viak A/S, hvor han bl.a. har ansvaret for utformingen av leilighetsbyggene til Skogmo Park. Han sitter i en bygning fra 1640 hvor han tegner topp moderne hjem anno 2022. At det er nesten 400 års aldersforskjell mellom byggene gjør ikke oppgaven noe mindre interessant, utfordrende eller spennende. Tvert om. Her forteller han litt om Bakke sin visjon «Hjem du vil hjem til» og hvordan dette integreres i valgene han har tatt.

Området

Nærhet til naturen

Leilighetene

Lyse med god takhøyde

Prosjektet

Fokus på sosial bærekraft

Kvalitet

God standard

Hva er et hjem?

«Det har vært viktig å finne en presis definisjon på hva et hjem faktisk er», forteller Audun.

«De aller fleste har et, men hva betyr det for oss? Jeg tror noe av nøkkelen er at et hjem er et sted vi kan trekke oss tilbake til – og da både fysisk og mentalt. Vi lever i en verden hvor vi blir eksponert for nyheter hele tiden, og på langt nær alle er gode. Behovet for et sted hvor vi selv bestemmer impulsene vi mottar har sjelden vært større. Både innvendig og utvendig er det lagt vekt på å skape gode rom og soner hvor man kan trekke seg tilbake. Flere av uteplassene blir bl.a. trukket inn fra fasadene og vil oppleves som intime og lune, uten at det går på bekostning av sol- og lysforhold. Vi har også lagt vekt på gode siktlinjer, de aller fleste leilighetene er uten gjenboere.


Luftig og romslig

Gode, solide materialer som varer lenge er også med på å skape en ramme av stabilitet. Leilighetsbyggene i Skogmo Park blir av tegl, et materiale som ofte får en fin patina. Et inngangsparti som gir deg en blid hjemkomst er også viktig. Dette blir luftig og romslig med solide og gode materialer, brede dører med felt i glass som slipper inn dagslys. Et innbydende inngangsparti kan være et fint møtepunkt mellom naboer. Følelsen av luft og soliditet trekkes videre innover i korridorene, de er brede og skaper fin romfølelse.

Leilighetene

Leilighetene reflekterer de samme verdiene – lyse, luftige rom som skaper ulike soner og fleksibiliteten du trenger for ulike situasjoner. «Hjem du vil hjem til» til er en leveregel Bakke virkelig tar på alvor», sier arkitekten Audun til slutt. 

«Det har vært viktig å finne en presis definisjon på hva et hjem faktisk er»

Arkitekt Audun Ingvoldstad
Asplan Viak