bakke

- Det beste fra bylivet i naturskjønne omgivelser

2018-12-14
Fra Skogmo Park kan du gå rett fra en urban storbyleilighet og ut i naturen. Les om arkitektens tanker.

Da vi ble tildelt oppdraget Skogmo Park, ønsket vi å skape et unikt prosjekt med forankring i beliggenheten mellom byen og marka. Målet var her å skape noe nytt, et bomiljø med høy kvalitet og spennende materialer og utforming i en av Norges raskest voksende byer.

Resultatet har overgått alle forventninger: I Skogmo Park får man følelsen av byliv i moderne storbyleiligheter, samtidig som naturopplevelsene er kun et steinkast unna. Om vinteren kan man spenne på seg skiene ved døren og gå rett ut på tur i marka!

Leiligheter for alle

- I Skogmo Park får man en fantastisk mulighet til å oppfylle boligdrømmen i idylliske omgivelser. I tillegg er jernbanestasjonen kun fem til ti minutters gange unna. Leilighetene er utformet slik at de skal passe for alle. Ved å organisere bygningene i åpne kvartaler, spiller vi på referanser til det urbane samtidig som boligene får kontakt til de vakre omgivelsene, sier arkitekt Johannes Goa Ludvigsen i GOA Arkitektkontor.

Alle leilighetene får store balkonger på inntil 17 kvadratmeter. Ni leiligheter får egen takterrasse på 70 kvadratmeter.


Barnevennlige omgivelser

Ved å lede trafikken inn i parkeringskjellere unngår man gjennomgangstrafikk, som gjør de vakre omgivelsene trygge for barn å leke i. Dette området skiller seg ut, ved at man kan slippe barna rett ut for å leke uten å være engstelig for trafikk som suser forbi. I tillegg kan både barn og voksne enkelt komme seg ut i naturen, sier Johannes Goa Ludvigsen.

Rikelig med dagslys

Uansett om man velger 2-, 3- eller 4-roms leilighet vil man få en bolig som er rik på dagslys. De fleste leilighetene er gjennomgående med dagslys fra begge sider. Åpne kjøkkenløsninger sørger for god utnyttelse av den innvendige plassen.

Beboerne kan også glede seg over heis direkte til oppgangene fra  parkeringsgarasjen. De som kjøper leilighet på bakkeplan, får hver sin egen inngang for å skape en rekkehusfølelse.
 

JOHANNES GOA LUDVIGSEN
V/GOA ARKITEKTURKONTOR AS