bakke

Farger for trivsel

Bakkes mål er å bygge hjem du vil hjem til. I dette ligger det at folk skal trives i sitt nye nabolag. Vi mener at farger er et viktig aspekt for trivsel og i Sentrumshagen ønsker vi å skape et miljø som er godt å være i, godt å vokse opp i og som føles lunt og trygt i kombinasjon med den moderne arkitekturen. Vi tok kontakt med fargekonsulent Kristine Solberg for å sette opp en behagelig fargepallett til Sentrumshagen.

EUFORISK OVER EN LITEN BARKBIT

Kristine går ofte på tur i skogen og i naturen ellers. Hun tar masse bilder, og går  gjerne tett på detaljene. «Det er så mange vakre farger i naturen. Jeg kan bli helt euforisk over fargespillet i en liten barkbit», sier Kristine. Det er i naturen hun henter inspirasjon til jobben sin som fargekonsulent. Det har lenge vært en interiørtrend med grått, hvitt og lite farger generelt, men nå er fargene i ferd med å eksplodere både inne og ute. Kristine liker veldig godt at det blir litt mer farge på omgivelsene, men sier også at farger er vanskelig da folk har veldig forskjellig smak.

NATURENS HELENDE KRAFT

Tanken bak palettene er å skape godfølelsen. «Det er vanskelig å forklare, men jeg  ville presentere farger som er gode å bo i. Naturen har i seg selv helende kraft, så tanken var å forlenge disse fargene fra skogen og til folks hjem». For å skape harmoni på byggefeltet er det fint om hver rekke har en farge, og at den neste rekken står godt til den forrige. Det er også praktisk med fargekoder på større byggefelt, da det gjør det enkelt å orientere seg for både barn og besøkende.