bakke

Et sportslig samarbeid av betydning

Aurskog og Finstadbru Sportsklubb har lang fartstid på Aurskog. Klubben ble stiftet allerede i 1903. Bakke har, som kjent, sitt hovedkontor på Aurskog, så hva er vel mer naturlig enn at AFSK og Bakke samarbeider om trivsel og aktivitet i nærområdet? Nå bygger Bakke et flott boligprosjekt på Aursmoen. Sentrumshagen vil huse mange nye mennesker som vil ønske et godt og variert sportslig tilbud. En viktig del av det å trives handler om gode fritidstilbud innen idrett og kultur.

Godt og variert tilbud

Det er fotball som er den desidert største idretten i AFSK med flere enn 500 aktive medlemmer. Her har de gutte- og jentelag på de fleste alderstrinn. De har også gode håndballag, et basketlag, klatregruppe, skøytegruppe, samt ski- og svømmegrupper. I tillegg har de allidrett for både barn og voksne.

Spennende tider i møte

Øystein Bråten er daglig leder i AFSK. Han forteller at klubben er i vekst, og at det er mange spennende planer på gang. Hallen skal bygges på, og i forbindelse med det har de mange gode ideer de tar stilling til om dagen. Det vurderes om de skal etableres fasiliteter for paddeltennis, og lokaler for typiske gruppetimer som dans, yoga, crossfit, eller andre aktivitetstilbud for bygdas innbyggere. E-sport er også en av tingene vi ser nærmere på. Vi ser også på muligheten for å etablere sosiale rom der våre yngre medlemmer kan henge.

 Vi har allerede et godt besøkt treningssenter der man kan tegne et rimelig medlemskap. Perfekt for foreldre som ønsker å trene mens barna trener. Klubbhuset vårt leies også ut til utenforstående. Det er mest årsmøter, private fester, konfirmasjon og barnedåp, men vi har også hatt et par bryllup her forteller Bråten.

 Det bygges også ny skole rett ved siden av hallen. Planen er at den skal stå klar i 2024. I forbindelse med ny skole snakker vi også om å legge til rette for at de minste barna som går på Skolefritidsordningen, kan trene i tidsrommet de er der. Da kan de ansatte følge barna til og fra trening. Det hadde vært perfekt for foreldre i en travel hverdag, pluss at vi får fordelt treningstidene på ettermiddag og kveld på en mer fordelaktig måte hevder Bråten.  

Mange tilbud på et lite og oversiktlig område

Håndball, klatring og allidrett foregår inne i hallen, mens fotballagene trener ute hele året. Banen er oppvarmet av fjernvarme, og den måkes ved store snøfall. Skøytegruppa lager skøyteis til uorganisert bruk når forholdene tillater det. Skigruppa har egen lysløype på golfbanen. Der er det også snøkanoner, men med dagens strømpriser må vi planlegge godt og lage gode rutiner for produksjon sier Bråten. Vi får håpe på en naturlig snørik vinter. Svømmegruppene trener i svømmehallen som er tilknyttet skolen. Skolen benytter også denne hallen, og det er også et folkebad som er åpent for alle.

 Sponsorat av betydning

Det betyr mye at lokale bedrifter støtter opp rundt idrettstilbudet i bygda. For oss er alle sponsorer like viktige, store som små. Vi håper på et langt og godt samarbeid med Bakke. Det er veldig betryggende for oss at en så stor og solid bedrift som Bakke ønsker å profilere seg gjennom våre kanaler, og ikke minst er det en kjempefordel for oss at Bakke sørger for boliger her på Aurskog, slik at området kan vokse og utvikles. Historisk har enkelte av våre aktiviteter blitt startet som følge av ressurssterke innflyttere tar kontakt og tilbyr sin kompetanse inn mot klubben. Med økt befolkning i bygda er det også naturlig at klubben må utvikle seg med nye aktiviteter inn i fremtiden.

En del av sponsormidlene settes i et fond. Dette brukes til å gi støtte til barn og unge som kommer fra hjem med økonomiske utfordringer. Det er viktig at disse barna også får mulighet til å spille fotball eller drive med annen aktivitet. Talent og innsats bestemmes ikke av økonomi, så vi vil gjerne ha med alle på laget smiler Bråten.

Markedssjef i Bakke Silje Edman og Øystein Bråten i AFSK 

Aurskog har også fostret idrettstalenter utenom det vanlige

Anette Tønsberg (f. 2.april 1970) - Skøyter. Norsk mester allround 1994, -95, -96, -97, -98 og 2002. 21 norgesmesterskap på enkeltdistanser. OL-deltaker i Albertville 1992 og Nagano 1998. Ti ganger EM deltaker i allround - beste resultat 8.plass. Ni ganger VM deltaker allround - beste resultat 8.plass. Hun satte i alt 25 norske rekorder under sin karriere. 

Lasse Ottesen (f. 8.april 1974) - Hopp. OL-sølv i liten bakke på Lillehammer 1994. Norgesmester i stor bakke 1992, -95, -97, og -99. Norgesmester liten bakke 1999. Ingen seire, men 11 pallplasseringer i Verdenscupen i hopp. Verdensrekordholder i skiflyging med 212 meter mellom 1997 og 1999.