bakke

Arkitektens visjon

Sentrumshagen Sør består av 48 leiligheter organisert rundt en felles frodig hage. Anlegget ligger sentralt plassert på Aursmoen med landlige rammer, gode solforhold og umiddelbar nærhet til butikker.

På takene etableres to store takterrasser til felles bruk. Inngangen til Sentrumshagen skjer fra syd gjennom et offentlig tilgjengelig areal og fellesrom, som er tiltenkt felles aktiviteter. Anlegget er oppbrutt i flere mindre bygg og er relativt lavt, med 3 til 4 etasjer. Dette gir en dempet, stedstilpasset skala, og gir gode lysforhold i grøntarealet.

Området

Nærhet til naturen

Leilighetene

Lyse med god takhøyde

Prosjektet

Fokus på sosial bærekraft

Kvalitet

God standard

Fellesskap

I utformingen av Sentrumshagen har det vært en målsetning å utvikle et boligområde som fremmer mellommenneskelige møter og sosialt fellesskap. Her legges det til rette for et robust bomiljø med en variert boligsammensetning, med tilgang til fellesfunksjoner som kjøkken, dagligstue, hage med orangeri og en gjesteleilighet. 

Utviklingen av sosiale møteplasser og samhandling har vært sentralt i prosjektet helt fra start. Dette skaper tilhørighet og fellesskap. 

Allrommet med kjøkken er det sosiale treffpunktet. Tilknyttet allrommet ligger også en gjesteleilighet som kan deles av alle. I hagen vil det etableres et orangeri. Hagen og veksthuset har plass for dyrking, og er et sted for uformelle møter og aktivitetsbasert samhandling. Alt i alt skal Sentrumshagen tilrettelegge for en slags utvidelse av hjemmet ditt, hvor du får tilgang til mer – for mindre.


Leilighetene

Vi har vært opptatte av å legge til rette for optimale dagslysforhold, og det å kunne se ut fra boligen i ulike retninger. De fleste leiligheter er derfor gjennomgående, og har kontakt med hagerommet enten fra stuen eller kjøkkenet.

Vi har prioritert gode, store oppholdsrom, med takhøyde på opp til 2,5 m. De fleste leiligheter har også sone- inndelt stue og kjøkken, noe som tilrettelegger for en mer fleksibel bruk. 

Hver bolig vil få sin egen private uteplass med formiddagssol, kveldssol eller begge deler.

Bygningene er tenkt kledd i impregnert trevirke, og det skal benyttes ulike farger/sjatteringer. Dette gir varme, nærhet og identitet til prosjektet. Galleriganger knytter leilighetene sammen, og skaper små møteplasser mellom naboene. 

Alt i alt skal Sentrumshagen tilrettelegge for en slags utvidelse av hjemmet ditt, hvor du får tilgang til mer – for mindre.