bakke

Fredheimkvartalet lar historien leve videre

Hva passer vel bedre enn å kombinere ordene Fred og Heim når vi skal skape hjem du vil hjem til? Navnet Fredheim er hentet fra områdets historie, nærmere bestemt et erverdig gammelt hus i sveitserstil som ble bygget på tomten i 1910 av skomaker Oluf Evensen.

I uthuset til Fredheim hadde Skomaker Evensen et skomakerverksted hvor lokalbefolkningen ofte møttes for å slå av en prat og oppdatere hverandre om siste nytt fra fjernt og nært. Disse naturlige møteplassene ønsker vi å ta vare på, gjenskape og bringe videre. 

I utviklingen av prosjektet har vi stort fokus på å skape de gode møteplassene, både ute og inne. I den trivelige gårdshagen kommer det koselige uteplasser som er tilrettelagt for sosiale uformelle møter. Vi planlegger blant annet sittebenker, drivhus og dyrkekasser som vil bli naturlige samlingspunkt for beboerne.

I tillegg til at det er viktig for oss å bevare historie og tradisjoner gjenspeiler navnet Fredheim også et sted hvor det er godt å bo - den gode følelsen av å være hjemme.

Hva får deg til å lengte hjem?

youtube_video_preview