bakke

Blomsterrunden

Rett nedenfor det nye boligprosjektet Månetoppen finner du en svært idyllisk runde i skogen. Blomsterrunden er en nydelig rundtur i vakre Ytre Enebakks skoger. Runden er merket opp med heklede blomster og treskilt. Det meste av turen går gjennom variert terreng på skogssti.


Kreativ markering
Det er Silje Øien Midtflå som står bak den herlige ideen om Blomsterrunden. Da Norge stengte ned pga Covid kjente hun behovet for å komme seg litt ut etter lange stillesittende dager inne. Hun påberoper seg dårlig retningssans og en tendens til å gå seg bort i skogen, så derfor ble det til at hun memorerte en runde hun kunne gå alene uten å gå seg bort. Det var slik ideen om å lage en måte å markere løypen på ble født. 

«Valget falt på blomster, og nå finner du heklede blomster og malte treskilt rundt hele runden som viser at du er på rett vei» smiler Silje.

Nå er Blomsterrunden vel etablert i Ytre Enebakk. Den har sin egen Facebook-gruppe hvor folk kan poste bilder, stille spørsmål og komme med tips. Gruppen brukes også til å avtale turer seg imellom og spørre om andre blir med ol. Det arrangeres også noen fellesturer gjennom året. «Det er ikke alltid jeg blir med selv» humrer Silje, men synes det er gøy at så mange har tatt runden «hennes» i bruk.


Den fargerike slangen
Ganske i starten av runden treffer du på Steinar, den fargerike slangen! Dette er en orm av malte stener. Silje har malt de tre første steinene, og flere har kommet til etter hvert. Det er flere barnehager i området som har bidratt, men også en god del privatpersoner. Silje synes det er veldig koselig å se at slangen vokser, og lurer på hvor lang den kommer til å bli.


Morsom styrketrening
Underveis i Blomsterrunden finner du også diverse treningsstasjoner. En type naturlig Tuftepark. Her har Silje malt på stener som mannen hennes har fraktet ut i skogen. På stenene vises forskjellige øvelser som gående utfall, tå hev, planken og dipps. Så om det ikke skulle være nok trening i å gå på tur er det bare å legge på noen styrkeøvelser underveis.

Som dere skjønner er det et godt stykke tid, omtanke og arbeid som er lagt ned i denne idylliske Blomsterrunden. Ca. 70 heklede blomster henger ute til enhver tid. De er utsatt for vær, vind, sol og nysgjerrige dyr som tærer på, så derfor må de også byttes ut med jevne mellomrom.


Bibliotek i skogen
Vi gikk turen sammen med Silje en nydelig høstdag i oktober, og hun viste og fortalte oss om forskjellig type skog og om Østmarka generelt. Da vi var halvveis, kom vi frem til en gapahuk, Hunnkoia, der vi spiste lunsj. Vi fyrte opp bålet og grillet pølser og hadde med varm kakao. Silje kom med en gjestebok som vi skrev en hilsen i, og hun fortalte også om sitt lille bibliotek-prosjekt inne i koia. 

«Hit kan man ta med seg en bok, og gjerne bytte mot en annen. Litt som de små gamle telefonkiosk-bibliotekene som står rundt omkring. Eller man kan bare slå seg ned og lese i en bok om man vil.»


Kom, bli med!
Vi anbefaler på det varmeste å melde seg inn i Facebook gruppen og bli med på tur, eller bare ta turen på egenhånd. Silje vil nevne at turen kan oppleves krevende for de som er dårlig til beins. Rundens start er ved Nylendeveien 12. (Parkering der skjer på eget ansvar.) Parkeringen til Nylende Barnehage bør normalt ikke benyttes.

God tur!