bakke

Med hjerte for bading

Når man skal flytte til et nytt sted er det fint å vite hva som finnes av aktiviteter i nærområdet, og om menneskene som bor der er åpne og inkluderende. Lørenfallet Hage ligger ikke langt fra Glomma og Blingsfoss båtforening, der Badehjertene har sitt lille Mekka.

Isbading i Varsjøen

Vi har tatt en hyggelig prat med Mona, Ieva, Heidi og Marianne, som er en del av den harde kjerne i Badehjertene. De var så fine i like luer med hjerter på, og Mona hadde til og med hjertebadedrakt! Snakk om hjerte for bading! De er en gjeng som bader hele året, stort sett hver eneste helg. Badingen foregår i Glomma, eller i Varsjøen, der de gjerne sager hull i isen for å komme seg uti.

Venner av venner

Vennskapene her har kommet til på ulike måter. Noen er kollegaer, andre kjenner venner av venner. Men felles for alle er at de elsker å bade! De har derfor opprettet Facebookgruppen "Badehjertene", som nå teller 131 medlemmer. Her avtaler de når og hvor helgens bading skal finne sted, og deler gjerne bilder og filmer fra hendelsen. Det er en lukket gruppe, men alle med kjærlighet for helårsbading er hjertelig velkommen! De forteller videre at det er stort sett den harde kjernen på 10-12 personer som er med fast, så hiver andre seg med når det passer.

Et smil og en dukkert

"Dette er en hyggelig sosial greie, som ikke krever for mye. Vi møtes her og bader, har på musikk, skravler litt om løst og fast. Og hvis man ønsker kan man gå videre på cafe, eller gå en tur for å få varmen tilbake. Hvor sosial man vil være i gruppen er opp til hver enkelt, vi krever ingen ting annet en et smil og en dukkert.» sier Badehjertene.

Når jeg spør dem om det ikke er kaldt å bade i Glomma mens isflakene flyter forbi, svarer de at man nesten blir litt avhengig av den oppkvikkende følelsen. Men de kaster ikke bort tiden med småting som truse og bh etter dukkerten, ull er gull, så fort som mulig. Men de nekter ikke for at det hadde vært nydelig med en varm og deilig badstue på de kaldeste dagene. Faktisk har Sørumsand Idrettsforening fått innvilget støtte til en badstue fra Sparebankstiftelsen DnB. De venter bare på at kommunen skal godkjenne byggeplanene. Badstuen skal mest sannsynlig ligge i sammenheng med Kuskerudnebben Friluftsbad. Der er det allerede garderober og dusjer. Når badstuen kommer vil helt sikkert flere fristes uti vannet, tror damene.

Har alt i nærheten

Damene forteller villig om hvordan det er å bo i området rundt Sørumsand. De fleste av dem jobber i nærheten og føler at de bor nærme alt de trenger i hverdagen. Det er raskt og enkelt å komme seg både til Lillestrøm og Oslo med bil eller kollektivt om man ønsker det. De skulle ønske det var flere gode cafetilbud, men ellers er det ikke noe de savner i nærområdet sitt.

"Vi bades!"

Ieva er opprinnelig fra Litauen, men har bodd 16 år i Norge. Først Karmøy, så Fetsund før de flyttet hit. Hun har mann og to gutter og alle trives svært godt. "Vi skal aldri flytte herfra" sier Ieva. Vi elsker området, det er så vakkert her med all naturen, og i tillegg er det sentralt om man ønsker seg til byen. De andre har også ungdommer i hus, og sier at det mange flotte tilbud for barn og unge i området. "Dette må jo være hestejentenes paradis, og ellers er det et stort idrettsmiljø. Her er både turngruppe, ski, fotball, karate og mange andre idretter. Det er kulturskole og ungdomsklubber også, for de som ikke er så sportslige. Barnehager, barne- og ungdomsskoler og videregående skole er har vi også i nærheten." De er helt enige om at dette er et fint sted å vokse opp. Men det alle trekker frem som det fremste attributtet er helt klart naturen.

Vi går hvert til vårt etter den friske starten på dagen, og damene ønsker hverandre videre god helg, og konkluderer det hele med et smilende

«Vi bades!»

Lørenfallet hage, nye boliger til salgs i området

Byggingen av de nye boligene i Lørenfallet hage er godt i gang, og de første spente boligkjøperne flytter inn i løpet av 3. kvartal. 

I Lørenfallet hage kan du velge mellom to- eller treetasjes boliger med gode planløsninger. Boligene leveres komplett med hvitevarer, peisovn og ferdigplen, slik at du kan flytte rett inn og begynne å bo fra første dag. 

Boligene er i tillegg engergieffektive med energikarakter B. Her er det penger å spare på å velge nytt! 


Boliger for et allsidig liv

Bilen parkerer du i privat garasje eller carportløsning. Det er god standard med hvitpigmentert parkett på gulv, flislagt bad med romslig baderominnredning og dusjhjørne. Kjøkken fra kvalitetsleverandøren HTH, komplett med hvitevarer. Det er solrike uteplasser og herlige omgivelser!  

Vi er stolte av at alle våre boliger tegnes og utvikles i egen regi. Vi har egen elementfabrikk på Aurskog hvor samtlige boliger bygges med omsorg i tørre og kontrollerte omgivelser. Kort og godt - kortreist kvalitet!