bakke

Lekre innflytningsklare leiligheter

2017-12-13
Drømmer du om å bo i en splitter ny og toppmoderne leilighet? Da er du ikke alene.

Flere og flere ser at de ønsker seg en enklere hverdag med mindre husarbeid og mer tid til overs. Samtidig vil man fortsatt ha tilgang til naturen og landlige områder. Det er derfor Romerike har vokst seg til å bli Norges mest populære boområde. Kommunene mellom Oslo og Gardermoen har alt man ønsker seg. Kort vei til byen med alle fasiliteter, men likevel med naturen utenfor døren.

En av disse er Svein Arne Vold, som har kjøpt leilighet i Linjekvartalet på Sørumsand i Lillestrøm kommune. Et lekkert bygg midt i sentrum.

Det er gangavstand til alt og bare noen få meter til toget

– Etter hvert som man blir eldre har man ikke det samme plassbehovet. Nå er vi ferdige med hagearbeid, vedhogging og snømåking, forteller han. 

De har bodd i Sørumsand i over 20 år, og går nå fra en tomannsbolig til leilighet. Den sentrale beliggenheten var en av flere grunner til at de valgte Linjekvartalet.

– Å bo sentralt når man er pensjonist er tiltrekkende, med gangavstand til alt og bare noen få meter til toget. Vi halverer jo størrelsen vi bor på, men det kommer til å gå greit, sier Svein.

De var tidlig ute, og kjøpte leiligheten for over to år siden. Det fine designet på bygget gjør at det skiller seg ut, og nå gleder de seg til å flytte inn.

– Vi kom inn så tidlig i prosessen at vi fikk gjort de tilvalgene vi ønsket. Så nå er det bare å flytte inn, det tar litt tid å komme seg på plass og bo seg til. Vi gleder oss til innflyttingen, sier han.

Linjekvartalet ligger praktisk plassert midt i Sørumsand sentrum.

Mye historie

Sørumsand, sentrum i tidligere Sørum kommune, har alt du trenger til det daglige. Samtidig tar toget deg raskt inn til Lillestrøm og Oslo, og midt i smørøyet reiser nå Linjekvartalet seg, som snart er klart til innflytting.

Selv om det er enkelt å pendle fra Sørumsand finner du også det meste du trenger rett utenfor døren. Nærsenteret har både butikker, apotek, Vinmonopolet og kafeer. Og noen minutter fra sentrum ligger Meierigaarden, et velkjent spisested og selskapslokale.

– Vi ligger en fin gåtur fra Sørumsand, det som heter Bingenrunden. Her serverer vi fersk, tradisjonell norsk mat, forteller Henny Bråten.Gamle Sørumsand Stasjon er bevart, og det historiske toget Tertitten går her herfra hver sommer.

Hun er andre generasjon som driver Meierigaarden, og er selv født og oppvokst i Sørum. Selskapslokalene er populære til alle typer festligheter og samlinger, både på dagtid og kveldstid. Henny forteller at det nå er et generasjonsskifte.

– De som hadde konfirmasjon her selv, har nå konfirmasjoner til barna sine. Det er ett av de eldste byggene i området, og et sted med sjel, sier hun.

Det er ikke bare Meierigaarden som kan skilte med mye historie. Sørumsand stasjon tar deg ikke bare raskt og enkelt til byen, der er også bevart den gamle smalsporede Aurskog-Hølandsbanen - kjent som Tertitten. Museene i Akershus driver den historiske strekningen, og gamle og gode bevarte damptog kjører gjennom sommersesongen. En morsom aktivitet for hele familien.


Passer for alle

Sørumsand kan skilte med et aktivt idrettsliv, der Sørumsand idrettsforening har rundt 1500 medlemmer. I tillegg til organisert idrett er det flotte turmuligheter i området, der Norges lengste elv, Glomma, byr på mange fine områder.

Sørumsand og Linjekvartalet passer for både de som vil flytte fra hus og hage til noe mer praktisk, og for yngre som ønsker å bo sentralt og lett. Glomma byr på mange fine turområder.
Med innflytting i juni har du mulighet til å sikre deg en splitter ny leilighet uten å vente så lenge. Det er fortsatt 13 leiligheter ledig i Linjekvartalet, inkludert to svært attraktive 4-roms toppleiligheter med private takterrasser. Her kan du nyte sola og panoramautsikt hele dagen!

Når Bakke bygger boliger, er det ønsket at de skal godkjennes av Husbanken. Husbanken har landets beste rente på lån, og gjør at flere kan komme inn på boligmarkedet. Det settes høye krav til universell utforming og byggeskikk for å bli godkjent av Husbanken, men alt dette oppfyller Linjekvartalet. Du får derfor en bolig i svært god utførelse, og kan få et gunstig lån samtidig.