bakke

På Høgåsen er det godt å bo!

Kim Lie (43) stortrives på Høgåsen, hvor han bor sammen med sønnen Daniel (11). Faktisk trives han så godt at han nå har kjøpt tomt på området, hvor han planlegger bygging av et splitter nytt hus.

Høgåsen ligger høyt og fritt på toppen av Flateby. Her har man mulighet for flott utsikt over Øyeren og Romeriksåsene. I en trivelig tomannsbolig bor Kim sammen med sønnen sin. «Her på Flateby har vi det meste vi trenger. Jeg liker å si at jeg bor midt i Østmarka, men med kort vei til alt,» sier Kim.

Kim setter stor pris på friluftsliv og bruker marka så ofte han kan. Ofte pakker han sekken på ettermiddagen og tar med sønnen på tur. Gjeddevann er et populært turmål hvor det er fint å nyte en kopp kaffe, en god matpakke, eller kanskje bær man har plukket med seg på veien. Turmulighetene i Østmarka er nærmest uendelige. For friluftsentusiaster er det også gode muligheter for å overnatte i både telt og hengekøye.

Flateby er ideelt for barnefamilier, mener Kim. I tillegg til alle turmulighetene i marka, kryr det av aktivitetstilbud for både små og store. Alpinbakken Turbofjøla er et samlingspunkt for barn i alle aldre. Her er det også egen skipark hvor barna har mye moro. Ellers er det kort vei til både skole og barnehage, og det kjennes både praktisk og trygt.

Fotballbanen er et hyggelig samlingspunkt både for barna. Det er også flere fritidstilbud for barn i Flateby i regi av Enebakk idrettsforening. Fotball, håndball, idrettsskole, taekwondo, turn og Turbofjøla – noe for enhver smak og med god plass til flere deltagere.

Om sommeren er det et fint friluftsområde ved Øyeren med mulighet for bading og grilling. Det er også bare fem minutters kjøretur bort til Myrdammen. Her er det populært med bading og rolige sommerdager for hele familien. På Myrdammen er det også discgolf bane, en morsom aktivitet for hele familien. 

«Her på Flateby har vi det aller meste vi trenger av service- og aktivitetstilbud i det daglige. Skulle vi ha lyst på en bytur er både Lillestrøm og Oslo en kort kjøre- eller busstur unna. Men vi liker roen her. Her får vi hvilepuls», avslutter Kim.