bakke

På plass i huset med nesten alle sine skatter

Tosbakken (49) har flyttet inn i sin nye bolig på Bjørkeåsen. Hun har bodd her en drøy måned og føler allerede at hun kommer til å trives her. Hun flyttet fra et ganske stort hus på Jaren, og har måttet vurdere nøye hvilke eiendeler hun skulle ta med seg når hun flyttet til en mindre bolig. Monica elsker sin nye reisevei til jobben på Flytoget – som er hovedgrunnen til at hun valgte å flytte til Bjørkeåsen.

Tar litt tid å bo seg til

Hun har vært involvert helt fra byggestart, og har derfor gjort en del tilvalg og fulgt nøye med fra sidelinjen. Hun har fått tilsendt tegninger underveis for å kunne planlegge nøyaktig hvordan hun ville ha det, og hvor alle hennes møbler skulle stå.

Monica sin store lidenskap er interiør. Hun har mange lekre og iøynefallende gjenstander som hun pynter opp med. Det var en utfordring å flytte fra et stort hus, til et mindre rekkehus. Men hun har fått ryddet masse. Mye er gitt bort, og mye er lagt ut på Finn.no. «Jeg hadde nok litt for mye, så det var godt å få ryddet opp også» sier hun.

Har oppgradert en del

«Jeg liker når huset fremstår som en enhet, og at rommene harmonerer med hverandre. Selv om jeg har forskjellige farger og en ganske spenstig tapet på koserommet mitt, føler jeg at jeg har fått til en enhetlig stil som bærer mitt preg» sier Monica. Det er helt tydelig at Monica har lagt ned mye tid og tankearbeid i huset sitt. Hun har brukt en god del penger på møbler og styling, men så har det også blitt rålekkert hjemme hos henne. «Nå føles det som mitt hjem» legger hun til.

Om du beveger deg gjennom huset så ser du at dama har sansen. Alle rom henger godt sammen og ingen ting er overlatt til tilfeldighetene. De lekre flisene i gangen, har samme valør som flisene på badet og vaskerommet. Møbler og veggfarge står selvfølgelig i perfekt harmoni. Monica valgte å få malt opp rommene før hun flyttet inn og er superfornøyd med fargevalg og utførelsen av malejobben.

Kjøkkenet er superstilig. Hun har valgt bort overskap og avtrekksvifte, og har valgt et u-formet kjøkken. Skapene er sorte, med hvit benkeplate. Det er ganske annerledes enn hva som er standard leveranse på kjøkken, men om man kommer med tidlig i prosessen har man mulighet til å påvirke og sette sitt preg på boligen. Hun har også valgt en annet gulv enn parketten som følger med som standard.

Nærområdet gjenstår å utforske

Mesteparten av tiden hun har bodd på Bjørkeåsen har naturlig nok gått med på å komme seg i orden og leke med farger og interiør. Monica bor alene, og har måttet fikse og ordne alt selv. Hun hater å bo i esker, og har prioritert huset sitt frem til nå. Hun har ikke fått utforsket skog og mark så nøye enda, men har store planer om det, for hun vet at det er flotte turmuligheter rett utenfor stuedøren.

Hun føler likevel at hun bor veldig sentralt. Det er kort vei til både Jessheim, Lillestrøm og Oslo. Hun bruker også butikken og senteret i Nannestad mye. «Det er til og med vinmonopol her, selv om det muligens er verdens minste» smiler hun.

Har troen på nabolaget

Det er ikke så mange som har flyttet inn enda, men hun har blitt kjent med nærmeste nabo og ei hyggelig dame fra første byggetrinn. Akkurat sånn som det er nå er det jo fortsatt litt byggeplass her. Men hun ser at området virkelig har potensiale, og har god tro på at det kommer til å bli et virkelig trivelig nabolag.

Hun har hatt flere fine soldager på terrassen sin, og selv om hun noen ganger savner hus og en velfrisert hage, så trives hun godt med mindre hagearbeid og bedre tid til et sosialt liv. Hun har frigjort masse tid ved å flytte også. Reiseveien til jobb er det aller beste ved å bo her. Nå bruker jeg 20 minutter fra jeg går ut av døren til jeg er på jobb. «Perfekt for meg» smiler hun..