bakke

Gladmelding fra Nannestadfestivalen

Det blir festival i år, mot alle odds. I år er det 40 års jubileum for festivalen, så det er en stor lykke at vi har besluttet å gjennomføre til tross for strenge restriksjoner. 14-21 juni braker det løs for glede, liv og røre i bygda vår. Ikke helt som vanlig, selvfølgelig - i år blir det en hel uke med mindre arrangementer og aktiviteter på flere steder.

En ukes festival

For sikre at festivalen blir arrangert på en trygg og sikker måte har vi i år valgt å dra festivalen ut over en hel uke. Det vil også være arrangementer på forskjellige steder, slik at vi får spredd folk utover tid og sted. Vi gjør vårt for å sikre avstand og god hygiene, men er også selvfølgelig helt avhengige av at publikum og så føler råd og regler for smittevern.

Hoveddelen av programmet foregår i Midtbygda, Nannestad sentrum, og årets festivalområde finner du i tilknytning til Nannestad bygdemuseum, mellom Ekervegen og Teiealleen. I tillegg er det i 2021 arrangementer på flere arenaer rundt om i bygda.

 

Lange tradisjoner

Nannestadfestivalen er bygdas feiring av seg selv og alle vi som bor her! Festivalen går av stabelen i Nannestad sentrum i midten av juni hvert år, samtidig som Nannestad Cup. Festivalen er en årlig tradisjon, og i år er det 40-års jubileum. Vanligvis samler Nannestadfestivalen rundt 10 000 mennesker i Nannestad sentrum. Den pågående pandemien setter en stopper for det i 2021, men vi regner likevel med å nå ut til alle Nannestads innbyggere gjennom ulike kanaler.

Vårt mål er at Nannestadfestivalen skal være en festival av, for og om bygda vår. Festivalen er årets beste mulighet til å vise fram og bli kjent med alt Nannestad har å by på av næringsliv, kultur, idrett og annen frivillighet. 

 

Basert på frivillige

Nannestadfestivalen drives 100 % av frivillige. Uten frivillige, ingen Nannestadfestival. Vi trenger stadig folk til ulike oppgaver. Har du lyst til å hjelpe til under årets Nannestadfestival? Nå ligger våre frivilligoppdrag ute på frivillig.no. Det blir trygt, det blir gøy, det blir sosialt - få med deg vennegjengen og bli med! Som takk får du bl.a. t-skjorte, mat, frivilligfest og vår evige takknemlighet. Som frivillig får du nyttig erfaring, blir kjent med bygda og folka og ikke minst har det veldig moro! Årets festival blir litt annerledes enn tidligere, men vi trenger fortsatt mange frivillige.

Alle artister og all form for underholdning opptrer også gratis i år.  

 

Servering

Det vil være salg av mat og drikke i tilknytning til de fleste arrangementene under festivalen, i tillegg til at festivalområdet er åpent hver dag.

På selve festivalområdet og under arrangementene er det ikke tillatt med medbrakt mat og drikke. Det er imidlertid godt med plen og også en del sitteplasser i sentrum, så ta gjerne en piknik!

Næringslivet spiller på lag

Nannestadfestivalen gir lokalt næringsliv muligheten til å bidra i lokalsamfunnet og samtidig få verdifull eksponering. Årets festivalkonsept gir nye, spennende muligheter for samarbeid og profilering. Vi planlegger bl.a. mange separate arrangementer, et helt nytt festivalområde i sentrum og et trykt program som deles ut til samtlige husstander i Nannestad.

Som sponsor bidrar dere med et pengebeløp til drift av festivalen, og får profilering og godvilje tilbake. Motytelser avhenger av bidraget, men noen eksempler er logo på nettside og plakater, banner på festivalområdet, omtale i sosiale medier eller logo på program som distribueres til samtlige husstander i Nannestad.

 

Ser frem til årets festival

Som sagt er vi over oss av glede for at årets festival kan gjennomføres. Vi måtte avlyse i fjor, men i år vet vi mer og har lært masse om smittevern, slik at vi føler det er trygt å kjøre festivalen i år. Det var et tomrom etter fjorårets festival, så vi er ganske sikre på at årets arrangement blir en stor suksess.

Velkommen til festival!